Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

MAJO - Όταν οι φιλίες δημιουργούν

To Majo  προέκυψε από τα ονόματα της Ιωάννας Αναγνωσταρά και της Μαρίας Γουτόγλου. Έτσι ονόμασαν την κοινή τους προσπάθεια οι δύο γραφίστριες. Γεννήθηκαν στην Αθήνα, σπούδασαν και οι δύο γραφιστική και δούλεψαν για πολλά χρόνια στο χώρο της διαφήμισης. Σε αυτό το χώρο γνωρίστηκαν και τις ένωσε η αγάπη τους για το χειροποίητο κόσμημα ,κάτι που μέχρι τότε έκαναν ερασιτεχνικά.


Η Majo αποτελείται από σειρές κοσμημάτων με concept πρωτότυπα και μοναδικά, όπως λένε οι δημιουργοί του. Οι συλλογές εμπλουτίζονται με μικροαντικείμενα ως είδη δώρων αντίστοιχης αισθητικής ανά περιόδους.


Χρησιμοποιούν  ποικίλα υλικά, όπως χαρτί, πλεξιγκλάς, υφάσματα (κυρίως παλιά κομμάτια), δέρμα, κουμπιά, μαλλί, αλυσίδες, χάντρες , καουτσούκ και ό,τι άλλο τους δώσει έμπνευση για να φτιάξουν ένα κομμάτι Ο μέσος όρος για ένα κολιέ είναι στα 20-25€ κι ένα πιο ακριβό κομμάτι μπορεί να φτάσει στα 40€.


Ρωτήσαμε τις Majo για τις γυναίκες που πιστεύουν ότι φοράνα τα κοσμήματά τους, αλλά και για την πόλη που ζούνε, την Αθήνα. « Πρόκειται για γυναίκες από 18 μέχρι 40 ετών, που τους αρέσει ό,τι φοράνε να είναι μοναδικό και να φανερώνει την προσωπικότητά τους. Μας αντιπροσωπεύει η γυναίκα που της αρέσει το ιδιαίτερο, το μοναδικό».


«Ζούμε στην Αθήνα.  Νομίζω  πως και οι δύο είμαστε κουρασμένες από το πήξιμο της Αθήνας, αλλά συγχρόνως υπάρχουν στοιχεία της που μας γοητεύουν, μας εμπνέουν, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε πολύ συχνά στην καρδιά της.».

Στο parapera θα παρουσιάσουν, από 28 Μαΐου μέχρι 28 Ιουνίου, μια συλλογή από κοσμήματα που ταιριάζουν στο ύφος του κτιρίου, ρομαντικά και μοντέρνα μαζί. Θα έχουν επίσης,  μαζί διακοσμητικά καδράκια και χρηστικά μικροαντικείμενα.


Τις συλλογές majo μπορεί να τις βρει κανείς στο e-shop τους, www.majo.gr, ενώ κάποιες δημιουργίες τους αυτή την στιγμή διατίθενται και στο Boxes&Foxes.
Το μότο των κοριτσιών είναι «Να φτιάχνουμε πράγματα που μας αρέσουν και να ζούμε τη χαρά να τα μοιραζόμαστε με όσες τους αρέσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου