Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

DRINKWORKS - Κοκτέιλ και όνειρα σε συσκευασία

Κολοκοτρώνη 9, Αθήνα

Όλα ξεκίνησαν καλοκαίρι σε μια ταράτσα στο Χαλάνδρι, όταν ο Απόστολος Γεωργόπουλος και ο Ορέστης Αργυρόπουλος σκέφτηκαν τι ωραία που θα ήταν να τους έφερνε κάποιος φρέσκα δροσερά κοκτέιλ στο σπίτι. Κάπως έτσι ξεκίνησε η Drinkworks  και η ιδέα για τα Coctail Boxes.
Έτσι κάποιος που θέλει να κάνει πάρτι στο σπίτι του ή οπουδήποτε, κάποιος που θέλει να κάνει δώρο, ακόμα και κάποιος που θέλει απλά να απολαύσει ένα κοκτέιλ στο μπαλκόνι του, μπορεί να κάνει ένα τηλεφώνημα στην Drinkworks και σε λίγη ώρα να είναι κοντά του ένα όμορφο κουτί που περιέχει όλα τα απαιτούμενα υλικά, λεμόνια και lime, ζάχαρη άσπρη ή καστανή, φρέσκο δυόσμο κι αλάτι, ποτήρια κι ελιές για το Dry Martini, χυμός cranberry για το Cosmopolitan, προσέκο για το Kir Royale, κάθετι αναγκαίο για την ανάδευση, την δοσομέτρηση, την συνταγή μιας Caipirinha, το γουδοχέρι που χρειάζεται το Mojito, τις παγοκυψέλες για να δροσίσει την Margarita και να δημιουργήσει το αγαπημένο του κοκτέηλ.

Φράουλα στα δύο

«Η σκέψη μας βασίζεται στο  πώς μπορείς να κάνεις εύκολα κάτι όταν δεν έχεις σχέση με το αντικείμενο. Και εμείς άλλωστε δεν είμαστε επαγγελματίες bartenders, καμία σχέση,  για  αυτό το προσεγγίσαμε από την πλευρά του καταναλωτή. Το ιδανικό κοκτέιλ πρέπει να έχει σωστές αναλογίες, ωραία γεύση και παρουσίαση».

Χαρτόνι σε διάταξη
 Η Drinkworks συνεργάστηκε με γραφίστες και κυτιοποιούς για να δημιουργήσει τη δική της αισθητική και ταυτότητα. Οι συσκευασίες είναι φτιαγμένες από 100% ανακυκλωμένο χαρτί και μάλιστα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για διαφορετική χρήση από την αρχική τους. Τα Gift boxes με διπλά τοιχώματα από corrugated cardboard (χαρτόνι γκοφρέ) έχουν την δυνατότητα να γίνονται αποθηκευτικές μονάδες όταν στοιβάζονται κατάλληλα, με τη βοήθεια ειδικών μεταλλικών συνδέσμων.

      Στη ζάλη των κοκτέιλ γεννήθηκαν ερωτήσεις και ιδού: 

Πού κυμαίνονται οι τιμές μιας παραγγελίας;  


Για τα Cocktail Party Kit οι τιμές ξεκινούν από 39 ευρώ για τα 14 κοκτέιλ, ενώ για τις περιπτώσεις πάρτι και εκδηλώσεων που απαιτούν μεγάλο αριθμό κοκτέιλ γίνονται ειδικές τιμές. Για μεμονωμένες ατομικές παραγγελίες διατίθενται, επίσης, όλα τα είδη αλκοόλ (βοτκα, ρούμι, ουίσκι, τεκίλα κτλ.) από 3.50 ευρώ ανά ποτό.

Κάποιος παραγγέλνει από τον κατάλογο σας ή μπορεί να σας ζητήσει ένα δικό του κοκτέιλ; 

Τα κοκτέιλ για άμεση αποστολή είναι συγκεκριμένα και ανανεώνονται κατά τη διάρκεια του έτους. Ειδικές παραγγελίες γίνονται ύστερα από τηλεφωνική συνεννόηση για μεγαλύτερες ποσότητες που αφορούν στον εξοπλισμό ενός μικρού πάρτι ή μίας μεγάλης εταιρικής εκδήλωσης.

Σας έχουν παραγγείλει ποτέ υπερβολικές ποσότητες ή γενικά κάτι περίεργο; 

Πέρσι το καλοκαίρι ένας πελάτης μάς ζήτησε το πρωί υλικά για 400 κοκτέιλ, για να οργανώσει το ίδιο βράδυ (!) ένα πάρτι στη Σύρο. Τα 14 Mojito Boxes έφτασαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά. Αρκετά συχνά βλέπουμε, επίσης, ότι μας έχουν καλέσει γύρω στις 5 το πρωί, μάλλον για να συνεχίσουν τη βραδινή τους έξοδο στο σπίτι. 


Πώς επιλέγετε τις συνταγές σας και πώς καταλήγετε στην εκδοχή κάποιας, μιλάτε  με ειδικούς;

    Ξεκινήσαμε με τις πιο κλασικές και αγαπημένες συνταγές και σιγά σιγά δημιουργούμε περισσότερο εξεζητημένες, ανάλογα και με τις απαιτήσεις των πελατών μας. Οι συνταγές  προσαρμόζονται από ειδικούς στο χώρο του bartending, ώστε αφενός να μπορεί να τις φτιάξει ακόμη και κάποιος που δεν έχει ξαναπροσπαθήσει και αφετέρου το αποτέλεσμα να είναι πάντα το ίδιο εκπληκτικό. Βέβαια, καμία συνταγή δεν εγκρίνεται προτού τη δοκιμάσουμε και καταλήξουμε ότι είναι όντως πολύ εύκολη στην εκτέλεσή της και ότι το κοκτέιλ είναι όπως το απολαμβάνουμε σε ένα κοκτέιλ μπαρ.

    Υπάρχουν κοκτέιλ για αγόρια ή για κορίτσια; 

    Το Cosmopolitan και γενικότερα τα ελαφριά και γλυκά κοκτέιλ προτιμώνται  από τις γυναίκες, ιδίως όταν οργανώνουν bachelor party. Οι άντρες από την άλλη επιλέγουν περισσότερο με βάση την εποχή: κυρίως Caipirinha το καλοκαίρι και Dry Martini τον χειμώνα.

    Tα top five coctail σας. 

    Μai Tai και Caipirinha είναι τα μόνα κοκτέιλ που χρειαζόμαστε στα δικά μας πάρτι. Γι’ αυτό και το επόμενο Party Kit θα είναι για Mai Tai.

    Οδηγίες για νυχτερινούς κολυμβητές

    Συνταγή Mojito Royale                                                            

    Υλικά
    2 μέρη παλαιωμένο  ρούμι                                                                           
    ½ μέρος χυμός από φρέσκο lime
    ¼ μέρος σιρόπι ζάχαρης
    2 μέρη σόδα
    2 μέρη σαμπάνια
    6 φύλλα spearmint (δυόσμος)
    1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
    Θρυμματισμένος πάγος (στο κουτί της Drinkworks, περιέχονται και παγοκυψέλες για θρυμματισμένο πάγο, όπου αυτός θεωρείται περισσότερο κατάλληλος για το κοκτέηλ).

    Μοjito Mint και λίγο σκοτάδι
    Εκτέλεση
    Βάλτε το δυόσμο, το χυμό lime και το σιρόπι ζάχαρης στο hurricane ποτήρι και συνθλίψτε τα με το γουδοχέρι ελαφρά, μέχρι να μυρίσετε το άρωμα του δυόσμου. Στη συνέχεια γεμίστε το ποτήρι με τον πάγο, προσθέστε το ρούμι, τη σόδα και τη σαμπάνια και ανακατέψτε ελαφρά, ώστε να δέσουν όλα τα υλικά. Διακοσμήστε με ένα κλαδάκι δυόσμου πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.

    Tip
    Προσοχή όταν συνθλίβετε τα υλικά, διότι εάν το παρακάνετε, θα πικρίσει ο δυόσμος.

    (Η συνταγή αυτή είναι μια πρόταση της Drinkworks για το καλοκαίρι, που  είναι ήδη στη βεράντα και περιμένει πολλά). 

     Η Drinkworks θα είναι στο parapera από τις 28/05 και για δύο εβδομάδες.

    Εδώ το προφίλ της Drinkworks και στο twitter.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου