Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Sanja Cirjac - Η Madame De Mode και οι γεωμετρίες της


Η Sanja Cirjak γεννήθηκε στο Ζάγκρεμπ στην Κροατία.  Έχει σπουδάσει  σχέδιο και ιστορία μόδας. Το 2003 άρχισε να δουλεύει επαγγελματικά στο χώρο και άνοιξε το δικό της στούντιο στο Ζάγκρεμπ με τον τίτλο "Madame De Μode", με τη συνεργάτιδά της, την Βικτόρια. Γρήγορα άρχισαν να λαμβάνουν μέρος σε εβδομάδες μόδας και φεστιβάλ. Το 2009 μετακόμισε στην Αθήνα , στον Λυκαβηττό και το 2010 ξεκίνησε το δικό της label με τίτλο 19.02




"Σχεδιάζω και ράβω μόνη μου και με τη βοήθεια μια υπέροχης κυρίας, Ελληνίδας, που με βοηθάει. Χρησιμοποιώ κυρίως μετάξι, βαμβάκι, βισκόζ και μαλλί, αλλά δεν φοβάμαι να πειραματιστώ και με άλλα υλικά. Με τρελαίνουν τα ελαστικά και τα λάστιχα και πολλές φορές μπορείς να βρεις αυτά τα συστατικά στη δουλειά μου. Πρόσφατα ανακάλυψα ένα καινούργιο πάθος – το πλέξιμο και ξεκίνησα να κάνω αξεσουάρ", μας λέει η ίδια  για την δουλειά της. 



Στα σχέδιά της η Σάνια χρησιμοποιεί πολύ το μαύρο και το γκρι και παίζει με τις αποχρώσεις του σκούρου μπλε, αλλά όπως λέει "θα περιμένω να δω πού θα με πάει η μυρωδιά της πορτοκαλιάς, του γιασεμιού και το όμορφο φως στα δρομάκια της Αθήνας  με τα μικρά μαγαζιά.."




"Ακόμα παίζω και αναζητώ το τέλειο σχήμα και τις τέλειες αναλογίες  στην ομορφιά και στην απλότητα. Αγαπάω τα ρούχα που με την πρώτη όψη φαίνονται απλά και καθημερινά, αλλά όταν τα κοιτάς από κοντά βρίσκεις μια διαβολική λεπτομέρεια".




Στο parapera θα δούμε δουλειές από την τελευταία της συλλογή, όπου παίζει με τα γεωμετρικά σχήματα , τους κύκλους και τα τετράγωνα. "Η ιδέα είναι να βρω μέχρι ποιού σημείου το ρούχο δεν χάνει τη φόρμα του και είναι άνετο και ελεύθερο με τις κινήσεις του σώματος."





Τις δημιουργίες της Sanja Cirjac, τις βρίσκετε κατά περιόδους στο Meet Market αλλά και στο κατάστημα Ορφανίδης (Κολοκοτρώνη 27), στο "Studio Gallery Carpe Diem" στην Λευκωσία της Κύπρου, στη σελίδα της http://www.madamedemode.com/ και στο mail  sanjacirjak1902@gmail.com.
Η Sanja θα είναι κοντά μας από τις 28/05 μέχρι και το Σεπτέμβριο.

2 σχόλια: