Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ελισάβετ Καπογιάννη - Μετά-μοντέρνα γεωμετρία

H Ελισάβετ σπούδασε σχέδιο μόδας στην Αγγλία και συνέχισε την πορεία της στο χώρο με συνεργασίες στο Λονδίνο αλλά και στην Αθήνα. Παράλληλα ασχολείται με το σχεδιασμό κοστουμιού στο θέατρο και στον χορό.



Το 2010 δημιουργεί το label Elisavet Kapogianni Design Studio με έδρα την Αθήνα. Σχεδιάζει και κατασκευάζει γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ upscale prêt- a -porter. Η ίδια χαρακτηρίζει το ύφος της δουλειάς της ως μια παράδοξη αισθητική αντιθέσεων. "Ο ρομαντισμός που πηγάζει μέσα από την κλασική φόρμα, συνδιαλέγεται με μια μετά-μοντέρνα αιχμηρή γεωμετρία και τελικά εκφράζει μια σύγχρονη αστική αισθητική".




Οι φόρμες και οι γραμμές δημιουργούνται από αιχμηρές γωνίες και επιφάνειες,  καθώς και οι όγκοι στις σιλουέτες  προκύπτουν από δομημένα ντραπέ. Οι  καμπύλες φόρμες διαμορφώνονται μέσα από την σύγκρουση με την αυστηρή δομή, κάνοντας εμφανή μια δυναμική σχέση μεταξύ του ρετρό και του μεταμοντέρνου. 



"Δίνω έμφαση στα γεωμετρικά γραφιστικά εμπριμέ εκμεταλλευόμενη το φως που αντανακλάται πάνω στο ρούχο. Με ενδιαφέρει η έμφαση αντιθετικών υφασμάτων και υφών.". Η Ελισάβετ δίνει μεγάλη σημασία στο φινίρισμα και την λεπτομέρεια.



Τα ρούχα της Ελισάβετ τα βρίσκετε σε καταστήματα στην Αθήνα, στην Κύπρο και στην  Αίγινα, αλλά και στο showroom της στην Αθήνα, Μαυρομματαίων 31. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της και στο elkapo.design@yahoo.com




"Ζω και εργάζομαι στην Αθήνα. Το studio μου στεγάζεται σε μια από τις παλαιότερες αστικές πολυκατοικίες της Αθήνας, στη Μαυρομματαίων 31 . Το αστικό πλαίσιο είναι πηγή έμπνευσης και ερέθισμα για δημιουργία, καθώς μου θυμίζει συνεχώς ότι μπορεί τελικά στο design να συναντώνται η δημιουργία, η αισθητική, η λειτουργικότητα και η συνύπαρξη με τη φύση. Το κέντρο της Αθήνας γενικότερα, με όλα τα όμορφα και τα άσχημά της, είναι αστείρευτη πηγή ερεθισμάτων και προσφέρει  άμεση επαφή με το κοινωνικό γίγνεσθαι". 
Θα είναι στο Parapera με τη συλλογή της Άνοιξη-Καλοκαίρι 2011, από τις 28/05 και για μια εβδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου