Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Μαριάννα Αρετάκη Χρώματα και ιστορίες που μπαίνουν στο πλυντήριο


«Η κύρια συνταγή είναι τα χρώματα» μας λέει η Μαριάννα Αρετάκη ενώ δουλεύει πάνω στην καινούργια της σύνθεση. Οι σπουδές της στη ζωγραφική αλλά και το όνειρο της για δημιουργία και ταξίδια την κινητοποιούν από το 1999 και δουλεύει αντικείμενα  μοναδικά όπως ζωγραφισμένα μπλουζάκια, φανελάκια και χρηστικά μικροπράγματα. Μετά από πολλούς πειραματισμούς η Μαριάννα δουλεύει μεικτές τεχνικές με κύρια βάση τη ζωγραφική. 


 
JAZZ


Τα αποτυπώματα της αφήνονται σε κάθε λογής υλικό από δέρμα και  ξύλο μέχρι βαμβάκι ή πλαστικό. Αγαπάει τα οργανικά υλικά για τις αποτυπώσεις που της δίνουν αλλά τολμάει να δουλεύει κολλάζ πάνω σε τεχνητά. Στα υφάσματα που χρησιμοποιεί συχνά ενσωματώνει  φύλλα χρυσού και ασημιού μαζί με πιο οικείες ύλες όπως οι τέμπερες. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να χρησιμοποιεί υλικά που να μην ανεβάζουν το κόστος αλλά και να είναι ανθεκτικά. Τα έργα της Μαριάννας είναι σε προσιτές τιμές από 15 μέχρι 60 ευρώ και κάποιος μπορεί να παραγγείλει τη δική του ιδέα για ένα ρούχο ή αντικείμενο αρκεί να της εξηγήσει τι έχει στο μυαλό του.
THESE BLUE SANDALS
«Το μότο μου είναι ό,τι δεν είναι απαραίτητο, είναι περιττό, τα πράγματα διαλέγουν τους ανθρώπους και όχι οι άνθρωποι τα πράγματα. Φτιάχνω κάτι που σε κάνει να νιώθεις μοναδικός αλλά χωρίς να σε αγχώνει. Κάτι που μπορείς να βάλεις και στο πλυντήριο. Την τέχνη για μένα πρέπει να την απλοποιήσουμε, να την βάλουμε στην καθημερινότητα μας». Οι ιδέες της Μαριάννας είναι συχνά αποτυπωμένες στα αντικείμενα της σαν συνέχειες σκέψεων της ή σαν αντανάκλαση της περιρρέουσας ατμόσφαιρας γύρω της. Στο parapera θα δούμε από κοντά της δημιουργίες της Μαριάννας σε ρούχα, παπούτσια, σανδάλια, και αντικείμενα για γυναίκες, άντρες και παιδιά. Χαζεύουμε τα t-shirt της Μαριάννας ενώ μια σκέψη φανερώνει πόσο λατρεμένο είναι αυτό το ρούχο. Το «αγαπημένο» σου μπορείς να το φοράς και στον ύπνο και στη δουλειά, να κολλάει πάνω σου ή να έχει τρυπήσει αλλά δεν θα το αποχωριστείς γιατί σε κάνει να νιώθεις μοναδικός.Δείτε περισσότερα. 
GREEN LOVE
 Τη Μαριάννα και τις δημιουργίες της θα τις συνατήσετε στο parapera από τις 28 Μαϊου και για ένα μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου