Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

CYCLOPEDIA - Ποδήλατα κι ορθοπεταλιές

Την αγάπη τους για τα ποδήλατα ένωσαν η Βαλεντίνη Παναγούλη και ο Λουκάς Λεβίτσκι και έκαναν  το χόμπι τους επάγγελμα. "Με τα ποδήλατα   η σχέση μου ξεκίνησε, όπως και με όλα τα παιδάκια, μ'ένα 16αρακι, κι από τότε μέχρι σήμερα φτάνοντας πια στο 26'', το ποδήλατο έγινε μέρος της ζωής μου. Είναι μεταφορικό μέσο για μένα, άθληση και, πάνω απ'όλα, διασκέδαση. Γι' αυτό, λοιπόν, αποφάσισα να το κάνω κι επάγγελμα. Γιατί είναι κάτι που αγαπώ και γνωρίζω, μετά από τόσα χρόνια ποδηλάτισσα.", μας λέει η Βαλεντίνη.


Οι Cyclopedia εισάγουν ποδήλατα από την Πολωνία, λόγω του ότι  η συγκεκριμένη χώρα έχει πολλά εργοστάσια και οι Πολωνοί έχουν  εμπειρία στο αντικείμενο. "Έχουν σχετικά οικονομικά ποδήλατα και πολύ λειτουργικά, και αυτό ήταν που ψάχναμε κυρίως, για να μπορεί ο κάθε πελάτης μας να είναι ευχαριστημένος χωρίς να έχει στερηθεί πολύ μεγάλο ποσό".


Τα ποδήλατα που φέρνουν είναι:  mountain, city, folding, bmx, e_bikes ακόμα και παιδικά. "Οι τιμές είναι ανάλογες με τα θέλω του πελάτη. Αν κάποιος θέλει ένα τελείως απλό ποδήλατο ξεκινάμε από 170 ευρώ. Και ανεβαίνουν ανάλογα με το υλικό κατασκευής του σκελετού και τα περιφερικά του. Υπάρχει πληθώρα τιμών, ανάλογα με την ανάγκη του κάθε ποδηλάτη".



Τα σπαστά ποδήλατα τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει θραύση στις πόλεις. "Τα σπαστά ποδήλατα έκαναν την εμφάνιση τους πιο έντονη τα τελευταία  χρόνια και ο λόγος είναι το μικρό  μέγεθός τους. Εκτός του ότι ελέγχεται πιο εύκολα, σπάει στην μέση κι επιτρέπεται να το πάρεις και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ακόμα μπαίνει και σ' ένα απλό port baggage κι έτσι αποφεύγεις τις σχάρες. Τέλος ο χώρος που καταλαμβάνει μες το σπίτι σου είναι μηδαμινός."


Η Cyclopedia αχολείται και με το μετά της πώλησης "Αναλαμβάνουμε το service ποδηλάτων, είτε το έχουν πάρει από εμάς, είτε όχι. Προσπαθούμε ο πελάτης να παραλαμβάνει το ποδήλατό του πολύ γρήγορα, διότι καταλαβαίνουμε ότι για πολλούς είναι το μεταφορικό τους μέσο και μ' αυτό πάνε στην δουλειά τους. Ακόμα αναλαμβάνουμε  ηλεκτροστατικές βαφές  γι' αυτούς που βαρέθηκαν το ίδιο χρώμα τόσο καιρό ή γι'' αυτούς που έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά το σκελετό."


Κατά πόσο είναι εφικτή η χρήση του ποδηλάτου σε πόλεις σαν την Αθήνα; "Η χρήση του ποδηλάτου στην Αθήνα, αν και προσπαθούν να την κάνουν δύσκολη, μιας το κράτος δεν έχει προνοήσει για ποδηλατοδρόμους, θεωρώ ότι είναι εφικτή. Φτάνει να πηγαίνεις κανονικά στο κέντρο της  λωρίδας σου από δεξιά, να τηρείς τον Κ.Ο.Κ  και θα φτάσεις ασφαλής στον προορισμό σου."


Ο κόσμος έχει αρχίσει να εξοικειώνεται με την ιδέα του ποδηλάτου, δεν φοβούνται τόσο όσο παλιότερα να βγούνε στον δρόμο, γιατί έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα οι ποδηλάτες κι οι οδηγοί έχουν γίνει πιο συνειδητοποιημένοι, προσέχουν περισσότερο. Ακόμα και λόγω της κρίσης  όλοι άφησαν τ' αμάξια και προτιμούν να πάνε στην δουλειά τους με το ποδήλατο για οικονομία. Η Ελλάδα πλησιάζει πια στη νοοτροπία του εξωτερικού, δηλαδή το ποδήλατο δεν είναι μόνο για παιδάκια αλλά είναι το τέλειο μεταφορικό μέσο κι η τέλεια άσκηση. Ελπίζουμε βέβαια και το κράτος να μπεί στο όμορφο αυτό κλίμα και να βοηθήσει λίγο στην καθημερινότητα των ποδηλατών.

Οι Cyclopedia θα φέρουν στο parapera ποδήλατα πόλης, ηλεκτρικά. σπαστά και αξεσουάρ, από τα εγκαίνια, στις 28/05, και για τις επόμενες 2 εβδομάδες.
Τα προϊόντα τους θα τα βρείτε στην οδό Αλίμου 92, Αργυρούπολη και στο cyclopedia bikes.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου