Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Angelo Cavalieri - Ένας Ρωμαίος στην Αθήνα


Ο Angelo Cavalieri, γεννήθηκε στη Ρώμη, ολοκλήρωσε τις σπουδές μαγειρικής στο Universita Popolare di Roma και περιπλανήθηκε μαγειρεύοντας στην Ιταλία, στο Παρίσι και στην Καλιφόρνια, οδηγήθηκε πάλι στα νερά της Μεσογείου και μένει από το 2009 στην Ελλάδα. Ως σήμερα, τον βρήκαμε πάνω από τις κατσαρόλες του Padre Padrone La Montagna της Αράχωβας, στα εστιατόρια La Rocca και Brothel, στην Αθήνα.

Ο Angelo, επηρρεασμένος από τις παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, προσπαθεί πάντοτε να γεφυρώσει το παρελθόν με το μέλλον, να ξαναζωντανέψει  παλιές συνταγές, να συνδέσει τις εντυπώσεις που μπορεί να σου προξενήσει μια μαγειρική δημιουργία με τις γνώριμες γεύσεις που θυμόμαστε απ' τις γιαγιάδες μας. Καθώς αλλάζουν οι εποχές τα υλικά του εναλλάσσονται και μεταμορφώνονται σε γεύσεις που μπορούν να γεφυρώσουν την οικειότητα με την έκπληξη.
 Με την ποιότητα των υλικών, την φρεσκάδα των ιδεών, ο Angelo υπόσχεται να διεγείρει γευστικές μνήμες με τα πιάτα του και να προσφέρει ξαφνιάσματα - ταξίδια στον χάρτη από την Ρώμη μέχρι την Αθήνα κι από τον Πόντο μέχρι την Κρήτη και την Σικελία.
Από τις 28 Μαϊου, ο Angelo θα προσθέτει ψυχή και φαντασία στο καφέ - εστιατόριο του Παραπέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου