Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Γκαλερί Τεχνοχώρος - "parapera με ποδήλατο"

Μαζί με τα εγκαίνια του parapera, η Γκαλερί Τεχνοχώρος παρουσιάζει μία ομαδική έκθεση με τίτλο "parapera με ποδήλατο", στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγράμματος του Τεχνοχώρου που ονομάστηκε “Εκτός των τειχών”.  Το πρόγραμμα υλοποιείται, με στόχο την προσέγγιση κι ευαισθητοποίηση του κοινού στην τέχνη με διαφορετικό τρόπο. "Επιδίωξή μας είναι να "πάει" η τέχνη στον κόσμο ώστε να παρακινηθούν  περισσότερα άτομα να παρακολουθούν τα εικαστικά δρώμενα, είτε μέσα στις αίθουσες τέχνης και στα μουσεία, είτε στην καθημερινή της παρουσία στην πόλη", μας λέει η ιδιοκτήτρια Ηλέκτρα Δουμά - Χαλκούση.


Η αίθουσα τέχνης "Τεχνοχώρος" ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003 με πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, με στόχο την ανάδειξη, προβολή και ανάπτυξη της χαρακτικής τέχνης. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, έχει πραγματοποιηθεί πληθώρα ατομικών και ομαδικών εκθέσεων, τόσο Ελλήνων όσο και ξένων χαρακτών.


Από τις αρχές του 2010 και αφού ο χώρος πέρασε σε ιδιωτική πρωτοβουλία, αποφασίστηκε να ενταθεί η προσπάθεια αυτή και να λάβει έναν πιο διευρυμένο χαρακτήρα, αγκαλιάζοντας και άλλες μορφές τέχνης. Η πλήρης ανακαίνιση του χώρου αποτέλεσε το ξεκίνημα για την υποδοχή και ανάδειξη των μορφών αυτών, μέσα από την οργάνωση και παρουσίαση των εκθέσεων.




Η νέα πορεία του χώρου, χαρακτηρίζεται από σεβασμό και αγάπη για την τέχνη με διάθεση υποστήριξης νέων καλλιτεχνών, από χώρους όπως η χαρακτική, η ζωγραφική, η γλυπτική και η γλυπτική κεραμική, καθώς και η φωτογραφία. Η εστίαση στους νέους καλλιτέχνες στόχο έχει το ταξίδι σε νέους δρόμους λόγων, προτάσεων και προσεγγίσεων, και την απόκτηση καινούργιων εικαστικών εμπειριών.
 


Η πορεία αυτή σχεδιάζεται σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες, τους θεωρητικούς της Τέχνης και άλλες γκαλερί που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επιδιώκοντας το άνοιγμα των συνόρων και την δικτύωση του κοινού με έργα ξένων καλλιτεχνών, αλλά και την προβολή Ελλήνων καλλιτεχνών στο εξωτερικό.

Στην έκθεση που θα γίνει στο Παραπέρα, θα παρουσιαστούν ζωγραφικά, χαρακτικά, κεραμικά αλλά και γλυπτά έργα με θέμα το ποδήλατο.
Συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες:
Magdalena Αγγελέτου, Βασίλης Καζάκος, Γκέλυ Καλινίκου, Μιχάλης Κόκορης, Χάρης Κοντοσφύρης, Γρηγόρης Κότσαρης, Αναστασία Κωνσταντάκου, Pino Pandolfini, Χρυσούλα Σκεπετζή, Ηλιάννα Σκουλάκη και Florence Christakis

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο parapera από τις 28/05 και για τρεις εβδομάδες.


2 σχόλια:

  1. Kαλό ξεκίνημα και καλή επιτυχία στην έκθεση με τα ποδήλατα όπου συμμετέχει και ο αδερφός μου Γρηγόρης Κότσαρης!

    http://www.mkotsarisart.weebly.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή