Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Displexia - Φανταστικοί κόσμοι από plexiglass



Η  Displexia δεν είναι μια λέξη που μπορείς να βρεις στο λεξικό. Η βασική ιδέα είναι πλεξιγκλας και πολύχρωμες συνθέσεις με φανταστικούς ήρωες. Η ενασχόληση της Αμάντας Παγανοπούλου με τα κοσμήματα από plexiglass ξεκίνησε από την ανάγκη δημιουργίας ενός δικού της φανταστικού κόσμου, γεμάτου από παιχνιδιάρικες εικόνες.

βέλη



Η Αμάντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπουδάζοντας αρχικά κοινωνική λειτουργός και έπειτα ενστικτωδώς αποφάσισε να ακολουθήσει σπουδές fashion design, σεμινάρια fashion textile και κατασκευές κοσμημάτων. Το βασικό της υλικό είναι το  ακρυλικό plexiglass και τα σχέδιά της έχουν κυρίως γεωμετρικές φόρμες.

πύλες

Η ίδια μας λέει «Τα κοσμήματα μου απευθύνονται σε άτομα που αποζητούν κάτι χειροποίητο σε περιορισμένο αριθμό κομματιών με παιχνιδιάρικη διάθεση».
τέσσερις γωνίες 

Τα  κοσμήματα της Αμάντας κυμαίνονται από 12 μέχρι 36 ευρώ και κάποιος μπορεί να τα βρει σε επιλεγμένα καταστήματα στην Αθήνα και στην Κύπρο καθώς και στο www.displexia.com.

η πόλη στο λαιμό σου

Η Αμάντα ζει στην Αθήνα και λέει πως δεν θα την άλλαζε. "Πέρα από όλα τα άσχημα που της χρεώνουμε κατά καιρούς, είναι μια ζωντανή πόλη, με τόσα πολλά πρόσωπα. Σε κάθε στενάκι της μπορεί να ανακαλύψει κάποιος, κάθε φορά, κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό, που σπάνια θα σε αφήσει ασυγκίνητο".. 

με δάγκωσες


Στο parapera η συλλογή της Displexia  θα βρίσκεται από τις 28 Μαϊου μέχρι και τις 11 Ιουνίου.

φιλί


«Η έμπνευση έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου