Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Kuenta - Μυστηριώδεις και εξωτικοί κόσμοι

Συνοικίες χρωμάτων



Ο Γιάννης Ζαγοριανάκος ίδρυσε το 1997 την Kuenta, με σκοπό την κατασκευή χειροποίητων αντικειμένων υψηλής αισθητικής, από βραχιόλια και γούρια ως  μπρελόκ και μαγνήτες και πολλά ακόμη αντικείμενα. 

«Όλα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με πολλή προσοχή, και δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και στο κόστος. Χρησιμοποιούμε διάφορα ύλικα όπως μέταλλα (ανακυκλωμένα όσο το δυνατόν περισσότερο), ημιπολύτιμους λίθους, χάνδρες και πολλά άλλα.» 

Καλοκαίρι προ των πυλών

"Θα σε πάρω να φύγουμε"

Στοιχεία 

H δική του ιστορία είναι μια περιπλάνηση από την Αθήνα που γεννήθηκε, στο Γιοχάνεσμπουργκ της  Νότιας Αφρικής και μετά στο Λονδίνο, όπου σπούδασε βιομηχανική χημεία. Δούλεψε στο αντικείμενο αυτό  για πέντε χρόνια και στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα το 1994, για να αρχίσει την δική  του πορεία στην ζωγραφική, έναν χρόνο μετά. Ταξίδεψε στον κόσμο, παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην Ινδία, την Αθήνα και το Λονδίνο κι άρχισε να ασχολείται με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες σε αποκλειστική βάση, εργαζόμενος πότε στην Αθήνα και πότε στην Αμοργό. 

Βράδυ στην πλατεία

Δημιουργίες της Kuenta βρίσκει κάποιος στο Μουσείο Μπενάκη, στην Γκαλερί Αστρολάβος, στο Δημοτικό Μουσείο της Λάρισας και σε άλλες γκαλερί, αλλά και στη διεύθυνση www.kuenta.gr . Τα αντικείμενα της Kuenta είναι όλα χειροποίητα και γι' αυτό το καθένα από αυτά διατηρεί την μοναδικότητά του και πολύ συχνά τα συναντάμε στο boozemarket που διοργανώνει και το ενδιαφέρον vintage school αλλά και το Green Booze market, μέσα στο οποίο συγκεντρώνονται πρόσωπα, οργανώσεις, εταιρίες και καλλιεργητές, σε μια προσπάθεια δικτύωσης κι ενημέρωσης σχετικά με τις βιοκαλλιέργειες. Σε αυτή την σελίδα, μπορείτε να δείτε και τις ζωγραφικές του Γιάννη Ζαγοριανάκου, με τις οποίες επιστρατεύει λάδια, τέμπερες, ακρυλικά, ξύλο κι οξειδωμένα μέταλλα σε αρίθμητους συνδυασμούς.


Πρόσωπο

O Γιάννης  Ζαγοριανάκος και η Kuenta θα είναι μαζί μας από τις 28/05 και για μια εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου