Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Χρύσα Κουρεμέτη - ΄Η αφαίρεση στο κόσμημα΄

Η Χρύσα μεγάλωσε στην Ελευσίνα και σπούδασε ελεύθερο, γραμμικό σχέδιο και αργυροχρυσοχοΐα. Τα τελευταία εννιά χρόνια επικεντρώνεται στον πρωτοποριακό και αφαιρετικό σχεδιασμό αφού η αγάπη της είναι οι αφαιρετικές φόρμες που ανατρέχουν στο παρελθόν, σε εικόνες του '30, του '40 και  του '50.








Σχεδιάζει και δημιουργεί αυθεντικά χειροποίητα κοσμήματα. Δουλεύει με υλικά όπως το ασήμι αλλά και άλλα όπως οι ορυκτές πέτρες, τα κοράλλια, τα μαργαριτάρια, το δέρμα, το σύρμα, η οργάντζα, τα σκοινιά και το μετάξι.
Απρόσμενα μαργαριτάρια


 Οι τιμές των κοσμημάτων καθορίζονται από τα υλικά και από το σχεδιασμό τους ενώ τα κοσμήματα της, εκτός από το pαrαperα, θα τα βρείτε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην γκαλερί «Αστρολάβος», στο Μουσείο Μπενάκη αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα εντός και εκτός Ελλάδας.

μεταλλικοί γαλαξίες
Οι γυναίκες στις οποίες απευθύνεται η Χρύσα είναι αυτές που δεν ακολουθούν πιστά καμμία μόδα, αλλά βάζουν το προσωπικό τους στίγμα και έτσι το κόσμημα παίρνει άλλη διάσταση, ζωντανεύει μέσα από εκείνες.
σύμπλεγμα

Για την έμπνευσή της αλλά και για το pαrαperα μας λέει. «Έχει καθορίσει τη ματιά μου η πόλη που έχω μεγαλώσει, η Ελευσίνα. Η πολύ σημαντική της ιστορία, οι άνθρωποί της και όλο αυτό το οξύμωρο με τη βιομηχανική ζώνη που την περιβάλλει. Στο pαrαperα θα δείτε δείγματα από τη συνολική μου δουλειά αλλά και κάποιες ειδικές σειρές  που εμπνεύστηκα ειδικά για το χώρο. Εύχομαι καλή επιτυχία, η Αθήνα ειδικά αυτή τη στιγμή χρειάζεται, όσο ποτέ άλλοτε, τέτοιους χώρους. Ίσως να είναι η καλύτερη μορφή αντίστασης!»

κάτι σαν λουλούδι




Η Χρύσα Κουρεμέτη θα εκθέτει στο pαrαperα από τις 28/05 και για ένα μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου