Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Τόνια Μαγκλάρα- Auffret και Αντωνία Γκούφα - Ταλαντούχες μαμάδες, χαριτωμένα κοσμήματα και πράγματα για πιτσιρίκια

Η Τόνια και η Αντωνία  ένωσαν τα label « Πιτσιρίκι» και «Τότο» και μαζί με αυτά τις δημιουργίες τους, τις οποίες συναντάμε συχνά από κοινού στα παζάρια. Γνωρίστηκαν το 2006 σε ένα σεμινάριο κατασκευής κοσμημάτων. 

κόκκινο της καραμέλας


Από τότε συνεργάζονται και παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε διάφορες εκθέσεις. Η Τόνια σπούδασε βιολογία και δούλεψε στο εξωτερικό. Ένα μωρό όμως την γύρισε στην Ελλάδα το 2005, όπου άλλαξε πλεύση και άρχισε να ασχολείται με την κατασκευή κοσμημάτων και βρεφικών ενδυμάτων.


Το πιτσιρίκι μέσα στο ενυδρείο


. Η Αντωνία από την άλλη, σπούδασε διακοσμητική και δούλεψε σε τηλεοπτικά σήριαλ σαν σκηνογράφος, ενώ κατασκεύαζε και κοσμήματα. Ό ερχομός και του δικού της παιδιού την οδήγησε αποκλειστικά στην κατασκευή κοσμημάτων.


μπλέξιμο
Η Αντωνία φτιάχνει κοσμήματα απο ανακυκλώσιμα υλικά, κουμπιά, παλιά υφάσματα, φερμουάρ, κορδέλες, χάντρες, τρέσες και ό,τι υλικό εξάπτει την φαντασία της.


Μάιος
βελονάκι


 Η Τόνια φτιάχνει κοσμήματα κυρίως από σύρμα, πλεκτά με το βελονάκι, συνθέσεις με ημιπολύτιμες πέτρες, χάντρες, ασήμι, μαργαριτάρια. Τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργήσει την σείρα "πιτσιρίκι" με ζωγραφισμένα στο χέρι t-shirts και bodies, φουστάνια για κορίτσια, παντοφλάκια για μωρά  και άλλα.


κροκί, το χρώμα
Οι ίδιες μας μιλάνε για τη δουλειά τους:  «Οι τιμές μας είναι σχετικά χαμηλές, προσιτές για τον αγοραστή. Ξεκινάμε από τα 5 ευρώ για τα δαχτυλίδια και η τιμή εξαρτάται από τα υλικά και την δουλειά που έχει το κάθε κομμάτι. Φιλοσοφία μας είναι οι χαμηλές τιμές με ποιοτική δουλειά. Επειδή συμμετέχουμε σε πολλές αγορές συνήθως, έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες. Είναι κάτι που μας αρέσει πάρα πολύ, γιατί έτσι βλέπεις το τελικό προϊόν πάνω στον πελάτη και έχεις άμεση κριτική για την δουλειά σου. Οι πελάτες μας είναι από όλες τις ηλικίες».


pretty you
Η Τόνια και η Αντωνία συνήθως παίρνουν μέρος μέρος σε αγορές όπως το Meet Market, αλλά κάποιος μπορεί να τις βρει διαδικτυακά στο Τότο και στο Πιτσιρίκι. «Στο parapera θα έχουμε καινούργια κομμάτια από τις καλοκαιρινές μας συλλογές, γεμάτα χρώματα, παιχνιδιάρικα και πρωτότυπα. Επίσης πολύχρωμα t-shirts, bodies και φουστάνια ζωγραφισμένα στο χέρι, καθώς και παντοφλάκια για μωρά»
                                                                                
Θα βρίσκονται μαζί μας για μια εβδομάδα από τις 06/06.


these  boots are made for walking


1 σχόλιο:

  1. καλώς σας βρήκα!
    εξαιρετικές οι δημιουργίες σας όπως και ο χώρος σας. Λέιπουν τέτοιοι χώροι από τη Θεσσαλονίκη. Αν βρεθώ Αθήνα θα σας επισκεπτώ
    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή