Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ο κήπος με τα κουτιά - Χαρά Κονταξάκη

Δέντρο κιβωτίων
Μια πρωινή διαδρομή στο Παγκράτι θα σε περάσει απ' την πλατεία Προσκόπων και τις ταβέρνες που τώρα κοιμούνται, στο Αερόστατο πίνεις καφέ κι ανηφορίζεις για την αγορά της γειτονιάς, περπατάς την Αρχελάου κι ένας κήπος γεμάτος κουτιά σου απλώνεται: Boxes n' Foxes στο νούμερο 23.

Boxes n' Foxes, Αρχελάου 23, Παγκράτι
Η Χαρά Κονταξάκη, δημιούργησε εδώ τον προσωπικό της χώρο, στον οποίο συγκεντρώνει εμπειρίες συνεργασίας 18 χρόνων με περιοδικά και μια ενδιαφέρουσα πορεία στη διακόσμηση σπιτιών και χώρων. Εδώ και ένα χρόνο κατασκευάζει κουτιά με ποικίλες τεχνικές, δίνοντας στο καθένα την δική του ιδιαιτερότητα κι αναζητά τρόπους ώστε το δώρο που θα χαρίσουμε σε εμάς ή σε κάποιον άλλο να είναι ταυτισμένο με τον παραλήπτη του. 
 Το περιεχόμενο των κουτιών, αυτό που θα εγκιβωτιστεί ώστε να μείνει μυστικό και φυλαγμένο, δεν μπορεί να μην αντικατοπτρίζεται στο ίδιο το κουτί, το οποίο ίσως να ντυθεί με ύφασμα ή με ταπετσαρία, να ζωγραφιστεί με το χέρι, να περικλείσει κάτι που διάλεξες ή τα παράξενα δώρα που επιλέγει η Χαρά Κονταξάκη και τα αντικείμενα που προκύπτουν από την ίδια και τους συνεργάτες της.



Ανοιξιάτικο τσάι
Τρία μονόχρωμα σπουργίτια

Θα ανεβώ κι εγώ στο δέντρο
Μια αλήθεια βρίσκω μέσα στα φύλλα

Πλάι σε αυτά ανθίζουν πολλές ιδέες, τα παλιά μας έπιπλα μεταμορφώνονται, τα τωρινά μας δωμάτια αλλάζουν ονόματα, υλοποιούνται "εικόνες ζωής", όπως αγαπά να τις αναφέρει ίδια, που μας συνοδεύουν καθημερινά ή σε κάποια γιορτή μας. 

Ημερολόγιο τραπεζαρίας
Μεταφόρτωση στο μέλλον
Το χθες ξαναμιλά  
Και φυτρώνουν χρησιμότητες σήμερα
 Εδώ η σελίδα των Boxes n' Foxes, που είναι ακόμη υπό κατασκευή.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου