Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Χαμόγελα υλοποίησης - Open coffee

Σπόροι ιδεών

Πηγαίνοντας σε ένα opencoffee θα συναντηθείς με πολλούς ανθρώπους που τους αρέσει να καινοτομούν και γρήγορα βρίσκεσαι να δοκιμάζεις την περιήγηση σε τρεις διαστάσεις, που προσφέρει η eyelead, πρωτοτυπώντας στα διεθνή πεπραγμένα για την ανάπτυξη τρισδιάστατων παιχνιδιών. Μια παρέα μηχανικών συνεργάστηκε και μπορούμε σήμερα να μιλάμε για συνεργατική επεξεργασία μέσω δικτύου σε πραγματικό χρόνο. Εδώ ένα demo για ένα πέρασμα στον κήπο ενός απόμερου σπιτιού κι εδώ ένα δείγμα της διαδραστικής επεξεργασίας μιας εικόνας.
Απο την μια ημέρα στην άλλη, πρωτοποριακές ιδέες εφαρμόζονται, νέοι επιστήμονες ανταλλάσσουν απόψεις, επιτυγχάνουν συνεργασίες και κατοχυρώνουν τα πνευματικά τους δικαιώματα, γνωρίζονται με πιθανούς χρηματοδότες, βρίσκουν τρόπους να υλοποιήσουν τις σκέψεις τους και απαντούν στα ερωτήματα των σύγχρονων ημερών.
Ρίξε μια ιδέα στο φλιτζάνι
Από συνάντηση σε συνάντηση ανθίζει το greenhotels, το bikesharing, μπαίνεις στο μπλογκ για τα συστήματα αυτόματης μίσθωσης ποδηλάτων κι ανακαλύπτεις την easybike, οδηγείσαι στα xirafia και συναντάς στο δεύτερο βραβείο της χρονιάς το e-receipt, ιδέα που συζητήθηκε στο opencoffee του περασμένου Μαρτίου στο καφέ του Μουσείου Μπενάκη, της οδού Πειραιώς. 
Καινούργιες προτάσεις για σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ομάδες που αναπτύσσουν εκδοτικές προσπάθειες για νέους δημιουργικούς συγγραφείς, χρησιμοποιώντας προγράμματα που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να προσφέρουν υπηρεσίες με χαμηλό αντίτιμο, όπως στο iWrite.

Να στ(ρ)ίψουμε το μυαλό μας
Η συμμετοχή στο opencoffee ειναι ανοιχτή και δωρεάν για όλους κι εδώ είναι το ημερολόγιο των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν και δρομολογούνται.
To επόμενο opencoffee θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη στις 1 Απριλίου  και είναι μια ευκαιρία για τους πτυχιούχους νέους από όλη την Ελλάδα, που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν στα ακριτικά νησιά του Β. Αιγαίου.


Γραμμή παραγωγής
"Το Open Coffee, στα 3,5 έτη  ελληνικής παρουσίας του, θεωρείται ίσως ο περισσότερο αποδοτικός τρόπος δικτύωσης, γνωριμίας και καλλιέργειας επιχειρηματικών επαφών, με φόντο τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο. Μεταξύ των εκατοντάδων παρευρισκομένων, θα συναντήσετε geeks και marketeers, tech και business developers, επιχειρηματίες και επενδυτές, bloggers και δημοσιογράφους, με κοινό παρανομαστή το ανεξίτηλα φιλικό ύφος και το ανεπίσημο εκείνο κλίμα που, απουσία γραβάτας, έχει προκαλέσει ότι πρεσβεύει αυτή η συνάντηση. Στον χρόνο που απαιτεί ένας καφές, έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε δια ζώσης ανθρώπους με επιχειρηματικά ενδιαφέροντα, να αποκτήσετε ιδέες, να διαμορφώσετε συνεργασίες, εν τέλει να βιώσετε τον παλμό του τεχνολογικού επιχειρείν και εν τέλει να αποχωρήσετε από την αίθουσα με ότι χρειάζεται για να τον αναπαράγετε. Αν το επιχειρείν φαντάζει απόμακρο, οι ιδέες και οι κατάλληλες επαφές βρίσκονται μονάχα έναν καφέ μακριά", αναφέρεται στο μπλογκ του opencoffee.gr
Χαμόγελο υλοποίησης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου