Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ροκ συναυλία υφασμάτων - BROKEQUEENS


Οι BROKEQUEENS, θα μπορούσαν να ζωγραφίζουν από κοινού ή να είναι μέλη ροκ συγκροτήματος, θα μπορούσαν να παίζουν θέατρο ή να γράφουν ποιήματα. Είναι, όμως, η Ειρήνη Κυριακοπούλου και η Ιωάννα Μανουσοπούλου, οι οποίες από το 2005 συνεργάζονται και ράβουν μαζί τα σχέδιά τους.
Όλες οι καλλιτεχνικές ανησυχίες της καθε μιας, αποτυπώνονται στους πειραματισμούς τους πάνω στο ύφασμα και δημιουργούν ρούχα που ξαφνιάζουν με τις κρυμμένες τσέπες, τις κεντημένες λεπτομέρειες, τα κορδόνια που γίνονται τιράντες ή κρόσσια που κρέμονται, τα τυπωμένα μοτίβα, τις πτυχές που επιτρέπουν σε μια μπλούζα να είναι και φούστα και φόρεμα κοντό. 

Φοράω φόρεμα που μοιάζει με μπλούζα

και τώρα μια φούστα για τη βόλτα μου
Με μια εξαιρετικά ανοδική πορεία από τότε ως σήμερα, οι BROKEQUEENS έχουν επιδείξει συλλογές που διαφοροποιούνται μεταξύ τους χρωματικά και σχεδιαστικά, διατηρώντας πάντοτε την διάθεση για το παιχνίδι της έκπληξης. Τις έχουμε δει να συνεργάζονται στο εργαστήριό τους στη Ν. Ιωνία, τις συναντάμε στο Tell a story και σε αρκετά καταστήματα, όπου σταδιακά παρουσιάζουν μαζί με τα ρούχα τους και τσάντες, ζώνες, εσώρουχα. 
Οι τολμηρές παρεμβάσεις που επιχειρούν επάνω σε ταπεινά υφάσματα, όπως τα βαμβακερά, αφήνουν στο τέλος μια ειρωνική αίσθηση για την κομψότητα, έντονα θηλυκή κι επιβλητική: σαν βασίλισσες που λερώθηκαν με γρανίτα λεμόνι.Τα τελευταία χρόνια εργάζονται και με λιγότερο σταθερά υφάσματα, προσθέτουν ζέρσεϊ ή δαντέλα, υφάσματα που προσδίδουν κίνηση ή όγκο, τα οποία διαμορφώνουν άνετες γραμμές για το σώμα και ρούχα που φοριούνται "από το πρωί ως το βράδυ", όπως λένε οι ίδιες.

Καλοκαίρι 2011
Διαφανής στη μπουγάδα σου
Κουρελάκια σε στολίζουν
Ένας ανάποδος γιακάς
Η τσέπη σου χωράει πολλά
Ανασηκώνεις τη φούστα ως το γόνατο
Περιμένεις το λεωφορείο
Οι λεπτομέρειες χειροκροτούν
Το στέμμα ανα χείρας σε προδίδει
Ποιος να το 'ξερε πως είσαι βασίλισσα
και μιλάς στα βατράχια του δρόμου;
Οι παλιότερες συλλογές είναι συγκεντρωμένες σε αυτό το προφίλ, που διατηρούν οι BROKEQUEENS στο myspace κι εδώ θα τις βρείτε στο facebook, με τα καθημερινά νέα τους. Εδώ και η σελίδα τους, που ετοιμάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου