Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Lila Ruby King - Απ' το Περθ ως την Αθήνα


Απευθείας πτήση για το Σίδνεϋ
Η Anna, που κρύβεται πίσω από την Lila Ruby King, ξεκίνησε από την Δυτική Αυστραλία έχοντας παρακολουθήσει σπουδές στην χαρακτική, την ζωγραφική, τον σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμήματος κι έχοντας ήδη προχωρήσει στις πρώτες της δημιουργίες. Από το 2006 μένει κι εργάζεται στην Αθήνα κι επιχειρεί την Lila Ruby King, διαλέγοντας υλικά βιώσιμα κι επιμένοντας σε τρόπους κατασκευής που θα αναδιαμορφώσουν την χρήση τους. 


Φύλλα που πλέουν στα νέφη της Ιαπωνίας

Είναι εντυπωσιακή η λεπτομέρεια με την οποία επιδιώκει την ελάχιστη επιβάρυνση στο περιβάλλον. "Το μπαμπού είναι μια εξαιρετικά ανανεώσιμη πηγή, 100% βιοδιασπώμενη", λέει η ίδια. Το ασήμι που χρησιμοποιεί, είναι συνήθως κατά το ήμισυ ανακυκλωμένο, οι γυάλινες χάντρες της μπαίνουν στον κλίβανο μόνον όταν ο αριθμός τους ανταποκρίνεται στην πλήρη χωρητικότητά του, ώστε να μην γίνεται κατάχρηση ενέργειας.

Κι ένας ρόζος που προσμετράται στον χρόνο

Οπωσδήποτε, τα σκουπίδια είναι και δική της αγάπη, τα μετατρέπει για να φορεθούν και τα επεξεργάζεται ζωγραφίζοντάς τα με μελάνι, χρώμα και μολύβι και τα συνδυάζει με ημιπολύτιμους λίθους, βότσαλα και πέτρες, πορσελάνη και πηλό, ορείχαλκο, χαρτί, ξύλο, γυαλί και πλαστικό. Η διαφορετικότητα των υλικών, την οδηγεί αναπόφευκτα στην εφεύρεση καινούργιων τεχνικών.


Κόκκινη κλωστή για τα χέρια της Ραπουνζέλ
Και δυο τούφες απ' την ξεχασμένη βούρτσα της
Την συναντήσαμε πριν δύο χρόνια στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, στο etsy, όπου μεταξύ των κοσμημάτων της είδαμε χιλιάδες πουλιά στα χαρτιά περιτυλίγματος και στις κάρτες που σχεδιάζει.Οι συλλογές των δημιουργιών της από τότε διαρκώς εμπλουτίζονται, όπως και οι αφορμές της έμπνευσής της.

 Μικρό τραγούδι για τις μύγες που την συντροφεύουν
Στο περβάζι τα σπουργίτια λένε τα λόγια του ταξιδιού
Παρηγορούν τον παραλήπτη τους:
Μια μολυβιά απ΄το άσπρο ως το χρώμα
Θα την συναντήσουμε στο μπλογκ της και στο twitter, όπου μοιράζεται τις ιδέες της καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου