Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Διάλεξη από την Ειρήνη Ματινοπούλου στο parapera - "H άγνωστη τέχνη του γυαλιού"


Η Ειρήνη Ματινοπούλου, σας περιμένει το Σάββατο 25 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στο δώμα του parapera, για να σας ξεναγήσει στον υπέροχο κόσμο του γυαλιού, σε μια διάλεξη ανοιχτή προς το κοινό. Με αφορμή την συμμετοχή της στην αγορά του parapera, ενστερνίστηκε την συλλογική διάθεση που επικρατεί μεταξύ των συμμετεχόντων δημιουργών και των επισκεπτών του χώρου και θέλησε με την σειρά της να μοιραστεί τις γνώσεις της, τις τεχνικές που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια επάνω στο αγαπημένο της αντικείμενο, το γυαλί.
Παρόλο που το γυαλί εφαρμόζεται με ποικίλους τρόπους από την αρχαιότητα, πολλοί είναι οι μύθοι  και οι παρεξηγήσεις που το αδικούν ή το περιορίζουν σήμερα. Πάνω σε αυτό ακριβώς προσπαθεί να απαντήσει η Ειρήνη Ματινοπούλου και θα σας υποδεχθεί για να σας παρουσιάσει βασικά θέματα για τα είδη του γυαλιού, τις εφαρμογές του, τους τρόπους χρήσης του, τις προοπτικές που προσφέρει η επαναχρησιμοποίησή του, τις διαδρομές του μέσα στον χρόνο και πολλά ακόμη.
Της προτείναμε, επίσης, να παρουσιάσει σειρά σεμιναρίων από τον Σεπτέμβριο κι έπειτα, που ελπίζουμε να ευοδωθεί και να αναδείξει τις απρόσμενες δυνατότητες ενός τόσο ιδιαίτερου υλικού.
Στο πλαίσιο της διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 25 Ιουνίου, η ίδια αναφέρει μερικές από τις πτυχές που θα ήθελε να φωτίσει, καθώς στην μέχρι τώρα ενασχόλησή της με το γυαλί έχει εντοπίσει αρκετές παρανοήσεις:

                      -κάποιοι νομίζουν ότι το γυαλί είναι ορυκτό

-είναι γνωστή η τέχνη του φυσητού γυαλιού και του βιτρώ, αλλά όχι οι υπόλοιπες τεχνικές


-το γυαλί μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί με απρόσμενους τρόπους

-το γυαλί ανακυκλώνεται, αλλά όχι μόνο στους ειδικούς κάδους


-υπάρχει ολόκληρο κίνημα για την τέχνη του γυαλιού και πολλές διαφορετικές τεχνικές που είναι άγνωστες σε εμάς


Για περισσότερες πληροφορίες σχέτικά με την διάλεξη, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια στο 6942552408 καθώς και στο glasscapes.studio@gmail.com. Οπτικό υλικό και πληροφορίες για τις δημιουργίες της Ειρήνης Ματινοπούλου, μπορείτε να βρείτε και στην σελίδα που διατηρεί,  στο www.glasscapes.gr και στο μπλογκ της http://glasscapes-gr.blogspot.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου