Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τα περί ψυχής στο parapera



Τα περί ψυχής

"Δύσκολο να δώσεις τίτλο σε κάτι που αφορά στην ψυχή. Πόσω μάλλον σε μια δημόσια παρουσίαση εικόνων από τον κόσμο της.
Η ζωή μπορεί να είναι μια ανεξάντλητη πηγή επιλογών και τρόπων που μπορούν να θρέψουν την ψυχή μας, σε αντίθεση με τις ευκαιρίες που έχει το σώμα μας. Ο καθένας βρίσκει για τον εαυτό του το κατάλληλο μέσο έκφρασης. Σήμερα που μιλάμε, εγώ βρήκα την ζωγραφική.
Η ψυχή δεν σταματά ποτέ να θέλει, να αναζητά, να εκπαιδεύεται, να διαμορφώνεται, να ζει. Δεν σταματά να μας αγαπά και να μας ορίζει. Ο άνθρωπος μπορεί να πάψει να αγαπά και μπορεί να κάνει πολλά σοβαρά λάθη. Η ψυχή, όμως, πεθαίνει, όταν δεν της καλύπτουμε πια την ανάγκη να εκφράζεται.
Επειδή, λοιπόν, δεν έχω καμμιά διάθεση να την χάσω, ούτε να την στενοχωρήσω, σας παραθέτω την προσπάθειά μου να σας πει δυο λόγια".  

Ιάσονας Καμπάνης

Την πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής παρουσιάζει ο Ιάσονας Καμπάνης στο parapera, που θα ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου  και θα διαρκέσει ως τις 27 Ιουλίου. Έχει επιστρατεύσει ακρυλικά χρώματα και μελάνια και εργάστηκε επάνω σε ξύλο, καμβά και χειροποίητο χαρτί.
Ο Ιάσονας Καμπάνης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985, μεγάλωσε στο Χαλάνδρι, σπούδασε και εργάστηκε από το 2003 έως το 2010 στη Θεσσαλονίκη και σήμερα ζει κι εργάζεται στο Παγκράτι. Αν και οι σπουδές του επικεντρώθηκαν στην τέχνη της αργυροχρυσοχοϊας και κατόπιν ασχολήθηκε με αυτό επαγγελματικά, από το 2007 ξεκίνησε να σχεδιάζει και να ζωγραφίζει σε ποικίλες επιφάνειες, να εμπνέεται από την ιδιαιτερότητα του μελανιού και την γλυκιά υφή του χειροποίητου χαρτιού. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και στην Ευρώπη, ενώ έχει ήδη στο ενεργητικό του μία ατομική έκθεση με έργα ζωγραφικής και κοσμήματά του, στο καφέ Mikrou Mikous, στην Θεσσαλονίκη, το 2007.

Τα εγκαίνια της έκθεσης "Τα περί ψυχής", θα ξεκινήσουν την Δευτέρα στις 27 Ιουνίου, στις 7μιση το απόγευμα και θα διαρκέσουν ως αργά το βράδυ.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Σάββατο, 12:00 με 21:00


Παλαιότερα έργα και ιστορικό των εκθέσεων, στις οποίες έλαβε μέρος ο Ιάσονας Καμπάνης στο παρελθόν, μπορείτε να δείτε στο http://iasonas.tumblr.com/. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση "Τα περί ψυχής", μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 210-8214520.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου