Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Μυρτώ και Μανώλης - Τα 2Μ σε δημιουργία


Συναντήσαμε το δίδυμο Μυρτώ Δολαψάκη και Μανώλη Κτιστάκη και μοιραστήκαμε μαζί τους κάποιες σκέψεις από τη δική τους ιστορία και παρουσία στο χώρο.


 Η Μυρτώ με περγαμηνές αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων πριν πέντε χρόνια, ίδρυσε σε συνεργασία με τη μητέρα της  το dw atelier με αντικείμενο τη διακόσμηση και  τη μεταποίηση υφασμάτων, διακοσμητικών ειδών και επίπλων.



Το λεγόμενο soft furnishing οδήγησε τη Μυρτώ σε πιο προσωπικές δημιουργίες με εικαστικές δραστηριότητες που αφορούν, κυρίως, δημιουργίες από ύφασμα και βαφή,  αναδεικνύοντας χρηστικά αλλά και διακοσμητικά αντικείμενα.


Ο Μανώλης ασχολήθηκε από χόμπι με τα χειροποίητα αντικείμενα και ζωγραφίζει παπούτσια, ρολόγια τοίχου, σκουλαρίκια και καπνοθήκες από ύφασμα. Πολύ εντυπωσιακά μάλιστα είναι τα «πειραγμένα» all star του, που είναι μοναδικά.



Τα προϊόντα της Μυρτούς τα βρίσκει κάποιος στο  dw atelier  στο Μαρούσι, αλλά και σε εποχιακές εκθέσεις και bazaar  και του Μανώλη στο manoliart. Και τους δύο μαζί τους βλέπουμε στο Parapera.



H Μυρτώ μας λέει  για τον κόσμο που αγοράζει τα αντικείμενά της. «Το target group μου είναι πολύ διευρυμένο, αφού σκέφτομαι σαν παιδί και σαν ενήλικας. Έτσι, το ίδιο εύκολα θα ενθουσιαστεί ένα παιδάκι με την πληθώρα των πολύχρωμων και κεντημένων κουμπιών που μπορεί να βάλει στα κορδόνια του ή στο παλτό του, μια κοπέλα με την yoga bag που χωράει να κουβαλήσει το στρώμα της γυμναστικής της, και αντίστοιχα μια κυρία που θα δει το χειροποίητα βαμμένο μεταξωτό μαντήλι για να κοσμήσει το λαιμό της.»


 Και για το δημιουργικό της μότο, μας λέει πως «Η έξυπνη χρήση και ανακύκλωση υλικών είναι μια υιοθετημένη διαδικασία και προτεραιότητα για τις δημιουργίες μου. Συνήθως είναι μοναδικά κομμάτια που προκύπτουν από ποικίλα υλικά.,  με γνώμονα την έμπνευση της στιγμής!»



Ο Μανώλης μας δίνει ως έμπνευση του τον John Lennon και ως μότο του «if you enjoy it, then its ok». 


Στο Parapera θα δούμε από τη Μυρτώ καλοκαιρινά παρεό, τσάντες και καπέλα, βαμμένα στο χέρι μεταξωτά μαντήλια, μαξιλαράκια σε πολλά μεγέθη και στυλ, με λεβάντα, κεντήματα, στένσιλ ή ζωγραφιές και όλη τη σειρά του Μανώλη, μέχρι τις 4 Ιουνίου.


1 σχόλιο:

  1. Μυρτώ μου μια και δεν μπορώ να μπώ στο FB σουσου λέω τα συγχαρητήριά μου και το να σου Ζήσει το γλυκό μωράκι σου από αυτό το Blog soy Αν το δεις καλώς αλλοιώς θα στα πω τηλεφωνικώς καλή μου .
    Με το καλό και ο καινούργιος χρόνος να σου φέρει κάθε ευτυχία μωρό μου.
    Οι δημιουργίες σου τέλειες!!!!
    Ελπίζω να δεις αυτό το ευχητήριο σημείωμα.
    Ελένη Λεμονή 1/1/2917

    ΑπάντησηΔιαγραφή