-2 πατάτες
-1 φινόκιο (μαραθόριζα)
-1/5 κιλό σαρδέλες
-4 κολοκυθάκια
-1 λεμόνι
-λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια, κόβουμε το φινόκιο σε μικρά κομμάτια.
Τα βράζουμε όλα μαζί για 15-20 λεπτά. Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε στο μπλέντερ ή στο μύλο. Ο πουρές συμπληρώνεται προσθέτοντας λάδι, αλάτι και τριμμένη παρμεζάνα.
Αφαιρούμε τη ραχοκοκαλιά από τις σαρδέλες και τις μαρινάρουμε για 10-20 λεπτά σε λίγο λάδι με ξίσμα λεμονιού.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτά μπαστουνάκια. Σωτάρουμε σε αντικολλητικό τις σαρδέλες με λίγο λάδι για 3 λεπτά.
Αλευρώνουμε τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά.
ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ:
Τοποθετούμε μια στρώση κολοκυθάκια και πάνω ξαπλώνουμε τις σαρδέλες, δίπλα συνοδεύουμε με τον πουρέ.
Προτιμήστε να το συνοδεύσετε με αφρώδες κρασί Ζίτσας.
Αν δυσκολευτείτε στην κουζίνα σας, ελάτε να το δοκιμάσετε από τα χέρια του Angelo Cavalieri, βραδάκι στην αυλή του εστιατορίου του parapera.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου