Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

2a studio - Τοπία και χρώματα





Το 2α studio, γεννήθηκε από τα ονόματα των δύο αγοριών της Ελευθερίας Σπαντιδάκη, του Άρη και του Αλέξη, 6 και 2 χρονών αντίστοιχα. Αφού σπούδασε Αρχιτεκτονική Τοπίου στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και αφού ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Αγγλία, επέστρεψε στην Αθήνα και, συγκεκριμένα, στο Μαρούσι, μια γειτονιά στην οποία γεννήθηκε, μεγάλωσε, έπαιξε στις άπλες και τις αλάνες που ακόμη υπήρχαν άφθονες, δημιούργησε την δική της οικογένεια και ζει μέχρι σήμερα εκεί. 
 
 


Η Ελευθερία Σπαντιδάκη, διατηρεί δικό της γραφείο, όπου εκπονεί μελέτες εξωτερικού χώρου και ταυτόχρονα συνεργάζεται με το περιοδικό "Ερασιτέχνης Κηπουρός", στο οποίο αρθρογραφεί τακτικά. Ως σήμερα, η κηπουρική και η κηποτεχνία την έχει συνδέσει και με το περιοδικό Vita, έχει όμως άφθονα άρθρα σχετικά με το αντικείμενο αυτό σε πολλά περιοδικά ακόμη, ενώ για μεγάλο διάστημα ήταν υπεύθυνη κηπουρικής στο ftiaxto.gr.



Από πολύ νωρίς, μαθήτρια ακόμη, την γοήτευε η αγορά στο Μοναστηράκι, όπου με χάντρες που τις ανακάλυπτε σταδιακά, άρχισε να συνθέτει τα πρώτα της κοσμήματα. Σε παράλληλο επίπεδο με τις σπουδές της αργότερα, αλλά κι ακόμη πιο μετά που δημιούργησε την δική της οικογένεια, επέδειξε εντυπωσιακή φιλομάθεια και παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων σχετικών με το κόσμημα και τις κατασκευές, κυρίως στο Κολλέγιο Αθηνών, όπου ήρθε σε επαφή με την αργυροχρυσοχοΐα, την επαναχρησιμοποίηση (trash art), τις διακοσμητικές κατασκευές, το felt (γλυπτική μαλλιού) και πολλές τεχνικές ακόμα.

Από το 2006 κι έπειτα, οι δημουργίες της βγαίνουν επισήμως στην αγορά, σε επιλεγμένα καταστήματα κι από το 2010 κι ύστερα η συλλογή που φορά το felt, διατίθεται στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς). Σήμερα, εκτός από τα μάλλινα χειροτεχνήματά της, αγαπά να εργάζεται και με διάφορα  είδη σχοινιών, με υφάσματα και καουτσούκ, κατασκευάζοντας είτε κοσμήματα, είτε αξεσουάρ, είτε διακοσμητικά αντικείμενα. Με αυτές τις συλλογές, τις οποίες μπορούμε να δούμε και στην σελίδα που διατηρεί,συμμετέχει στο parapera, εκθέτοντας μια ποικιλία πραγμάτων που ξεκινούν από τα 8 ευρώ και φτάνουν ως τα 35 ευρώ. 




 
"Απευθύνομαι σε κάθε κάθε ηλικία κι αν έπρεπε να διαλέξω μόνο δυο - τρεις λέξεις που να χαρακτηρίζουν τις δημιουργίες μου, θα έλεγα: funky, girly things. Όλα αυτά που φτιάχνω, είτε αφορούν τον σχεδιασμό χώρου, είτε τα αντικείμενά μου, ονειρεύομαι να χαροποιούν τον αποδέκτη τους κι επιστρατεύω τόσο τα χρώματα, όσο την ποικιλία των υλικών και τις επιρροές μου από την αρχιτεκτονική".


Τις δημιουργίες της Ελευθερίας Σπαντιδάκη, μπορούμε να τις βρούμε και στη Manifactura, στην Gallery Estudio στην Κηφισιά και σε κάποια καταστήματα, ενώ στο προφίλ που διατηρεί στο facebook, μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί της, να βρει οπτικό υλικό που αφορά την δουλειά της, καθώς και τα καθημερινά της νέα.



To 2α studio, θα είναι στο parapera  ως το Σάββατο 11 Ιουνίου και θα επανέρχεται πολύ συχνά, είτε για να εκθέσει τις νέες του συλλογές, είτε για να διοργανώσει σεμινάρια κηπουρικής, ανθοδετικής, χειροτεχνίας και δημιουργικής απασχόλησης για μεγάλους και για παιδιά. "Το parapera με γεμίζει με θετική ενέργεια και η γειτονιά του, όσο την γνωρίζω από κοντά, διαπιστώνω πως αυτά που προβάλλονται και λέγονται, σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει η χρόνια υποβάθμιση της γύρω περιοχής, αγγίζουν μάλλον την υπερβολή".
Στο περίπτερο του parapera









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου