Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Μια προσπάθεια να διαβούμε την πόλη in progress



Η αcityα είναι μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθεί να σκεφτεί δημιουργικά. Ζώντας σε μια κοινωνία στείρας άρνησης, προσπαθεί ν' απομονώσει όλους αυτούς τους θορύβους που μας ακινητοποιούν και μας αιχμαλωτίζουν στην αδράνεια. Ο θόρυβος μιας στείρας άρνησης κι ενός κενού κατηγορώ, ο θόρυβος μιας κοινωνίας χωρίς φαντασία
Εργαλεία τους είναι οι εικόνες. Εικόνες που προκαλούν το μυαλό να σκεφτεί, εικόνες που δίνουν χώρο στη φαντασία, στην πρωτοβουλία και στη δράση.
Το πρώτο τους project είναι μια προσπάθεια ανάδειξης ενός πολύ σοβαρού προβλήματος της πόλης, που ακούει στο όνομα προσβασιμότητα. Προσπάθεια καταγραφής μιας όχι και τόσο κολακευτικής πλευράς της Αθήνας. Tης απαθούς νοοτροπίας των πολιτών της και της άβουλης πλευράς των Αρχών της.



Στόχος τους δεν είναι ν' ανοίξουν πολεμικά μέτωπα με τους συμπολίτες μας και τις αρχές, όπως αναφέρουν στη σελίδα τους. αλλά να παρουσιάσουν ένα σοβαρό πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις και να αναζητήσουν ή να προτείνουν λύσεις.

Μπορούμε μέσα από αυτή τη σελίδα να προτείνουμε τις ιδέες μας για αυτήν ταινία, να προσθέσουμε κι εμείς τις εμπειρίες μας, να υποδείξουμε σημεία της πόλης που πάσχουν καθημερινά, να συνομιλήσουμε με όσους δυσκολεύονται ή και αποκλείονται από την πρόσβαση στην πόλη, αλλά και με ανθρώπους (επιστήμονες, φορείς, ομάδες κλπ.) που θα μπορούσαν να καταθέσουν τις γνώσεις τους πάνω στο θέμα.

Ένα ντοκιμαντέρ για την "απρόσκοπτη κι ελεύθερη μετακίνηση στην πόλη" ξεκινά στους δρόμους της Αθήνας κι αναμένουμε τις ιστορίες της acitya.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου