Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Τα δαχτυλίδια των ημερών - Μαρία Αποστόλου



Home Sweet Home
H Μαρία Αποστόλου, γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1978. Σπούδασε ψυχολογία και ασχολείται με παιδιά που έχουν μαθησιακές δυσκολίες.
Η ενασχόλησή της με το χειροποίητο κόσμημα ξεκίνησε το 2005 κι έχοντας παρακολουθήσει εργαστήρια και σεμινάρια σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος στη Χαλκίδα και στο Λονδίνο, ακολουθεί μία πορεία άκρως δημιουργική, με αποκορύφωμα την συμμετοχή της στο Ring A Day project, στο οποίο έλαβαν μέρος σχεδιαστές κοσμημάτων από όλον τον κόσμο.
Επίσης, έχει πάρει μέρος σε ομαδική έκθεση κοσμημάτων με βότσαλα,στην Collioure της Γαλλίας.
Σήμερα, συνεχίζει να σχεδιάζει και να κατασκευάζει κοσμήματα στο εργαστήριό της στη Χαλκίδα, τα οποία συνδυάζουν ασήμι και ημιπολύτιμους λίθους με υλικά και αντικείμενα όπως κλωστή, ύφασμα, μαλλί, χαρτί, βότσαλα, κοχύλια, ρητίνη κ.ά.
Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στη ευφάνταστη χρήση και το συνδυασμό υλικών, στα οποία προσδίδεται αξία, με άλλα, που μπορεί να θεωρηθούν καθημερινάαναλώσιμα ή λιγότεροπολύτιμα”.
Οι κύριες επιρροές της προκύπτουν από βασικά γεωμετρικά σχήματα, φόρμες  και χρωματικούς συνδυασμούς από τον κόσμο της φύσης.





Να ξύσω τα μολύβια μου κι ύστερα να στολιστώ 
Να ενσωματωθώ στο καλοκαίρι

Φυτρώνουν ελπίδες στα χέρια μου 
Κερνάω λικέρ από ρόδι

Το φθινόπωρο με περικυκλώνει με τα χρυσάνθεμα




Την ανακαλύψαμε μέσα στη μεγάλη θάλασσα του flickr κι έπειτα από μία αλληλογραφία που είχαμε μάθαμε περισσότερα για εκείνην και τις δημιουργίες της. Εντυπωσιάζει, επίσης, το blog της, στο οποίο εκτός από τα κοσμήματα αναγράφονται καθημερινές πηγές έμπνευσης που ξεκινούν από ένα ταξίδι ή μια σκέψη, ως ένα υγρό κέικ σοκολάτας. Σύντομα, θα δούμε τα κοσμήματά της και στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς).
Καινούργιες πολιτείες

Και δάκρυα τυρκουάζ

Μια τριλογία μεταλλική στη χούφτα μου
Να κουμπώσω τις ευχές μου
Και να μου πεις, κάποια στιγμή, πού είναι το δαχτυλίδι που θα φορέσεις 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου