Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

pingpong design


redesign
Πίσω από την pingpong design, κρύβεται ο Αλέ, ο οποίος έπειτα από σπουδές στη γραφιστική και την ξυλουργική επιπλοποιϊα, ξεκίνησε να ασχολείται με τις κατασκευές από το 1997. Η αρχή έγινε με τα φωτιστικά του δικού του σπιτιού και κάποια χρηστικά αντικείμενα, που τα σχεδίασε σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες, γρήγορα όμως τα θετικά σχόλια του στενού φιλικού κύκλου τον ώθησαν να επεκταθεί περισσότερο και να προχωρήσει στην παραγωγή.


Μετά το mp4

Μπάλες ping pong: το έμβλημα


Οι μπάλες του πινγκ πονγκ έδωσαν το όνομα στην pingpong design, μιας κι αποτέλεσαν το μεγάλο εφαλτήριο στις συλλογές εκείνες, που αποτελούνται από υλικά επαναχρησιμοποιημένα, όπως cd που διαμορφώνουν εντυπωσιακά φωτιστικά οροφής, φιγούρες από επιτραπέζια ποδοσφαιράκια που γίνονται κρεμάστρες, μεταλλικά εξαρτήματα που χτίζουν ένα κηροπήγιο, δειγματολόγια δερμάτων που ορίζουν ένα βραχιόλι. Τίποτε δεν είναι αναμενόμενο σε όλα αυτά που απαρτίζουν την συλλογή redesign, γρανάζια συνθέτουν ένα χάρτη στην επιφάνεια ενός τραπεζιού, σανίδες του σκι παρατίθενται για γίνουν μέρος ενός καθίσματος. Η φαντασία και η απλότητα συναντούν όλα τα εφόδια που αποκόμισε ο Αλέ στην πορεία του, ο οποίος διατηρεί το εργαστήριο - εκθετήριο των κατασκευών του στου Ψυρρή .

Μέλλον - Παρελθόν 1-0
Χρωματολόγιο
Ένας χάρτης ακόμη

Διάφανο ροζ και πλαστικό


Εντατική άθληση φαντασίας


Plexiglas, αλουμίνιο, δέρμα, δερματίνες, πλαστικά, υφάσματα και μια πληθώρα ετερόκλητων υλικών πλαισιώνουν την συλλογή redesign, στην οποία συνήθως τα μοντέλα δεν επαναλαμβάνονται πάντοτε συχνά, καθώς είναι προϊόντα πραγμάτων που ανακαλύπτονται τυχαία ή βρίσκονται σε περιορισμένο αριθμό. "Η επαναχρησιμοποίηση είναι πλέον μια ανάγκη μείζονος σημασίας ακόμη και στο design κι αποτελεί μια από τις αγαπημένες ασχολίες μου, μιας κι εμπνέομαι κυρίως από το ίδιο το υλικό", τονίζει ο Αλέ. Παρά την απλότητα που χαρακτηρίζει το ύφος των δημιουργιών του, αυτό που εντυπωσιάζει είναι ο αναπάντεχος συνδυασμός των υλικών, που πολλές φορές προσαρμόζονται σε ειδικές κατασκευές μεγαλύτερου εύρους, ώστε να ανταποκριθούν είτε σε κάποιο πρότζεκτ του ίδιου, είτε στις συγκεκριμένες ανάγκες ενός πελάτη, που θέλει να διαμορφώσει τον χώρο του.

Ασκήσεις εσωτερικού χώρου
Κόκκινο, μαύρο και λευκό
Εξερευνώντας την pingpong design, ένα ακόμη υλικό φαίνεται να κυριαρχεί: το πλέξιγκλας. "Πρόκειται για ένα υλικό, που μπορείς να το κάνεις ό,τι θέλεις, να το σχηματοποιήσεις με τρόπους απίστευτους και να ικανοποιήσει κάθε σχεδιαστικό πειραματισμό", μας λέει. Στο parapera θα δούμε και κομμάτια πλέξιγκλας όλων των χρωμάτων, διπλωμένα κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να γίνουν απέριττα βραχιόλια ή μια μεγάλη σειρά από επιτοίχια κι επιτραπέζια βάζα, που εκπλήσσουν με την σειρά τους για την εξαιρετικά λιτή τους σχεδίαση. Δεν θα μπορούσε να λείπει μια μεγάλη σειρά φωτιστικών και με αυτό το υλικό, που το τελικό της αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από τα έντονα χρώματα και τις γεωμετρικές φόρμες, ευθείες γραμμές που δίνουν άλλη διάσταση στην οροφή, στον τοίχο, στο δάπεδο, σ' ένα μικρό τραπέζι.

Ηλεκτρισμένη τριχρωμία
Κύκλος στο τετράγωνο
Φως στο κέντρο
Με αφορμή τον Μοντριάν


Η pingpong design είναι στο parapera από τις 10 Σεπτεμβρίου .
 Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο http://www.pingpongdesign.eu/  και  να επικοινωνήσετε στέλνοντας mail στο info@pingpongdesign.eu

Άφθονα άρθρα έχουν γραφτεί για την pingpong design σε έντυπα που αφορούν την διακόσμηση ή το design, εδώ μια πρόσφατη συνέντευξη στη Μερόπη Κοκκίνη για την στήλη IKO-IKO της lifo

1 σχόλιο:

  1. Φανταστικά! Η Ιδέα της επαναχρησιμοποίησης σε συνδυασμό με το άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στον Αλέ και στο Παραπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή