Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

ε ν τ ο π ί σ ε ι ς __ στο parapera__​έκθεση εργασιών νέων αρχιτεκτόν​ων


Το parapera φιλοξενεί  έκθεση  εργασιών νέων αρχιτεκτόνωνε ν τ ο π ί σ ε ι ς

Αν σήμερα συνειδητοποιούμε πως «η ανθρώπινη ύπαρξη είναι εξαρτημένη και πάσχουσα απέναντι σε ένα πανίσχυρο φυσικό περιβάλλον», οφείλουμε να αναστοχαστούμε  πάνω στα δίπολα  φύση-Λόγος, φύση-πόλη.

Να ανακαλύψουμε ξανά τη φύση, επιχειρώντας, με όρους οικειοποίησης και σεβασμού, τη συμβίωση.

Η έκθεση αφορά στην οργάνωση ενός εικαστικού περιβάλλοντος που εκκινεί από αυτόν τον προβληματισμό και διερευνά τις δυνατότητες μιας νέας προσέγγισης-στάσης για το σχεδιασμό του δημόσιου χώρου.

Πρόκειται για δύο παράλληλες παρουσιάσεις.I. στερέωση  αιώρηση  πλεύση


Λιμνοθάλασσα Κοτύχι. Εύθραυστος τόπος, επίπεδος, ατέρμονος. Γραφή. Ενιαίος χειρισμός που νοηματοδοτεί τον χώρο. Εγκαταστάσεις. Εφήμερες κατασκευές, που αποτυπώνουν το χρόνο και τη φθορά. Ο περιηγητής αναβιώνει τη φύση.

II. ανασύροντας πεδία συρραφήςΗ ανάγκη συσχετισμού του φυσικού οικοσυστήματος με το αστικό του περιβάλλον, οδήγησε στην περίπτωση της ρεματιάς Χαλανδρίου, στην ανάδειξη του δημόσιου χώρου ως απαραίτητου μεταβατικού πεδίου, του οποίου ο σχεδιασμός συστήνει μια νέα προσέγγιση της φύσης.

Συμμετέχοντες:

Γουσίου Χρυσή

Νικολούτσου Βασιλική

Οικονομοπούλου- Παρασκευοπούλου Ισαβέλλα- Ινές

Χαζάπης Αντώνης, αρχιτέκτονεςΕπιμελήτρια Έκθεσης: Μπούκη Μπαμπάλου-Νουκάκη, αρχιτέκτων καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠΕγκαίνια έκθεσης:   Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 20.00

Διάρκεια έκθεσης:  από 26.09.11 έως 13.10.11

Στα πλαίσια  της έκθεσης θα οργανωθεί συζήτηση.

είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου