Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Τσέρκι - Από την παιδικότητα στη δημιουργία

Χαρταετοί μετά μουσικής

Η Μαρίνα Νησωτάκη ζει κι εργάζεται στο Ίλιον, "μια υπέροχη γειτονιά, με ανθρώπους που όσο τους γνωρίζω, ανακαλύπτω πως διαθέτουν δυναμικές καλλιτεχνικές ανησυχίες". Ακολούθησε σπουδές εικονολοψίας και φωτογραφίας στην Αθήνα, εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως ιδιωτική υπάλληλος σε βιβλιοπωλείο στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά και στην Αθήνα, στην οποία κατέφθασε για δεύτερη φορά τρία χρόνια πριν.

Χαρτί και αλουμίνιο

Πάντοτε αγαπούσε να κατασκευάζει πράγματα με τα χέρια της, ακόμη κι όταν η κύρια επαγγελματική της δραστηριότητα απορροφούσε όλο τον πολύτιμο χρόνο της. Ξεκίνησε να ασχολείται με το χαρτί, φτιάχνοντας διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα και για τα βιβλιοπωλεία στα οποία εργαζόταν. Η αφετηρία με τα υπόλοιπα υλικά ήταν μια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με έλατα, για την οποία της ζητήθηκε να την μετατρέψει σε αλουμινένια.  Από τότε και στο εξής, η συνεχής ανεύρεση νέων υλικών, καθώς και των τεχνικών που απαιτεί το καθένα από αυτά, έγινε το μεγάλο της πάθος.

Σπίτι μου, σπιτάκι μου

Καλώς ήλθατε

"Επιθυμία μου είναι να μαθαίνω συνεχώς, να ανακαλύπτω υλικά και να βρίσκω τους τρόπους επεξεργασίας τους και δεν εγκαταλείπω ποτέ κανένα τους στην πορεία αυτής της εξερεύνησης".

"Καράβι, καραβάκι, πού πας γιαλό-γιαλό"

Το αλουμίνιο διαδέχτηκε ο ορείχαλκος και ο αλπακάς, μέταλλα που ενιότε οξειδώνονται ή ζωγραφίζονται στο χέρι, συνδυάζονται με υφάσματα, πέτρες, πλαστικό και, φυσικά, το χαρτί που ποτέ δεν ξεχάστηκε από την αλληλουχία των επόμενων διαδρομών της Μαρίνας. Φέτος το φθινόπωρο, στα κοσμήματά της ενσωματώθηκαν κουκούλια μεταξοσκώληκα και μεταξόβεργες, τα οποία επεξεργάστηκε, τα χρωμάτισε και δημιούργησε φόρμες με καμπύλες γραμμές, που από μέσα τους φύτρωσαν λουλούδια. Στη συλογή της βλέπουμε και σπιτάκια από αλουμίνιο, καθώς και τους χαρταετούς - σήμα κατατεθέν της Μαρίνας φτιαγμένοι από αλουμίνιο και χαρτί.

Κολιέ με διάφορα στοιχεία - 16 ευρώ

Δαχτυλίδι με μεταξόβεργα και πέρλα - 8 ευρώ

Δαχτυλίδι με μεταξόβεργα και πέρλα - 8 ευρώ

Το "Τσέρκι", είναι το όνομα όλων των δημιουργιών της, που επιστεγάζει την εξέλιξη της δουλειάς της και δίνει το άρωμα της παιδικότητας που διέπει την ίδια και τα χειροτεχνήματά της. Οι τιμές των πραγμάτων που απλώνει στον δικό της πάγκο, κυμαίνονται από 2,5 ευρώ και φτάνουν ως τα 50 ευρώ κι "απευθύνονται σε όλους ανεξαιρέτως" όπως μας λέει η ίδια. 

Σκουλαρίκι με κουκούλι μεταξοσκώληκα - 7 ευρώ

Σκουλαρίκι με κουκούλι μετααξοσκώληκα - 7 ευρώ


To "Τσέρκι", είναι στο parapera, ως το Σάββατο 01 Οκτωβρίου και θα είναι πολύ σύντομα ξανά κοντά μας. Μπορείτε, επίσης, να συναντήσετε τις δημιουργίες της Μαρίνας Νησωτάκη στο Goldgallery και από το προφίλ της στο facebook, να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητές της και τις συμμετοχές της σε διάφορα παζάρια. Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με την ίδια, καλέστε στο 6973980125 ή στείλτε mail στο marina_nisotaki@yahoo.com.


Μια θάλασσα σουβέρ - 2,5 ευρώ το ένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου