Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Artilicious - Λαχταριστές μινιατούρες

Η αφετηρία

Η Ηλέκτρα Μπλατσή αγαπούσε τις κατασκευές από μικρή ηλικία, μόνο όμως όταν ακολούθησε σπουδές γραφιστικής στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτές πιο συστηματικά. Με αφορμή τις μινιατούρες για κουκλόσπιτα, ξεκίνησε να δημιουργεί με αυτοξηραινόμενο πηλό γραβάτες, που τις φιλοτεχνούσε και τις κρεμούσε στο λαιμό. Πολύ σύντομα, επιχείρησε να ασχοληθεί με τον πολυμερικό πηλό, καθώς η ιδιότητά του να μην σπάει και τα έντονα χρώματά του την ενέπνευσαν να προχωρήσει στην μικρογλυπτική.


Γεωμετρία με γάλα, κακάο και ζάχαρη

Σοκολάτα πορτοκάλι

Δαγκωνιές
Φράουλες παντός καιρού

Από τον Απρίλιο του 2011 όλες οι δημιουργίες της αποκτούν τον τίτλο Artilicious και επικεντρώνεται σε μινιατούρες που μιμούνται μπισκότα και κομμάτια τούρτας, ένα μισοδαγκωμένο παγωτό ξυλάκι, φρούτα ζουμερά, ντόνατς σε κάθε χρώμα και με απίθανες γαρνιτούρες, αυγά τηγανητά με μπέικον, μάφινς και κρουασάν με σοκολάτα. Κάθε στοιχείο βρίσκει την θέση του σε ένα σκουλαρίκι, πάστες ποντικάκια γίνονται κολιέ και καρφίτσες, τάρτες με φράουλα κοσμούν τα δαχτυλίδια της.


Τούρτα στο πέτο


Bitter επικάλυψη

Διάλλειμα για τα μολύβια μου

Ονειρεύεται να συνδυάσει ακόμη περισσότερο το αντικείμενο των σπουδών της με τα κοσμήματά της, ενσωματώνοντας σταδιακά και πιο γεωμετρικές φόρμες στην γλυπτική της και φαντάζεται έναν πίνακα ζωγραφικής με όλα αυτά μαζί συνυφασμένα. Φιλοδοξεί να εξελιχθεί η δουλειά της τόσο, ώστε να αποτελέσει την κύρια δραστηριότητά της, ειδικά μετά το πέρας των σπουδών, που βρίσκονται στο στάδιο της πτυχιακής. "Ίσως, μετά από όλα αυτά, να μπορέσω να εντάξω και τυπογραφικά στοιχεία στις κατασκευές μου: γραμματοσειρές που αγαπώ ιδιαιτέρως ή και γράμματα μεμονωμένα", αναφέρει η ίδια.

"Η Αθήνα, κατά την γνώμη μου, είναι μια όμορφη πόλη με ιδιαίτερες γειτονιές"

Πρωινό στα δυτικά της Οκλαχόμα

Τα artilicious απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες κι εκτός από μια εμφάνισή τους στο artogether festival, το μεγάλο βήμα τους προς την λιανική πώληση γίνεται στο parapera, όπου θα βρίσκονται για τουλάχιστον ένα μήνα (από τις 10 Σεπτεμβρίου ως και τις 10 Οκτωβρίου). Οι τιμές των δημιουργιών της Ηλέκτρας Μπλατσή είναι ιδιαίτερα οικονομικές, καθώς ξεκινούν από 4 ευρώ και καταλήγουν στα 15 ευρώ, για διάφορα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα που πλαισιώνουν την συλλογή των κοσμημάτων, όπως κορνίζες διακοσμημένες με μικρογλυπτά λουλουδιών, μανταλάκια, μαγνητάκια και αξεσουάρ.


Μπουγάδα γραφείου

Μαγνητάκια στο χαρτί


Σταφύλια Σεπτεμβρίου

 Μπορείτε, επίσης, να βρείτε τα artilicious στο artiliciousss.blogspot.com, στο facebook ως ARTilicious και να απευθυνθείτε στην ίδια την Ηλέκτρα Μπλατσή στο artilicious@hotmail.gr ή στο 6976649394.


"Στο parapera ελπίζω πως θα δημιουργηθούν συλλογικότητες, ώστε να γίνουμε πιο εξωστρεφείς, να ανταλλάξουμε ιδέες και να βελτιώσουμε τις τεχνικές μας"


2 σχόλια:

  1. γλυκούτσικα!!! θα τα δούμε και από κοντά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικά κοσμήματα, μικρά αριστουργήματα!
    ανυπομονώ να τα δω από κοντά
    Συγχαρητήρια για τη σελίδα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή