Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Μαίρη Τριανταφύλλου - Πατρόν και θεατρικότητα

Η Μαίρη Τριανταφύλλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιά και σπούδασε ενδυματολογία και κατασκευή ενδύματος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.


Έχει λάβει μέρος στην παράσταση “Τα λόγια του πάρκου”, του Φ. Βλαστού (Μάιος 2009) στο Θέατρο   ΤΡΙΑΝΟΝ και στην παράσταση “Όσο υπάρχουν Αχαιοί”,  του Δ. Παπαδημητρίου (Ιούνιος 2009) στο Ηρώδειο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα ως Βοηθός ενδυματολόγου, σε συνεργασία με την ενδυματολόγο Ειρήνη Τσακίρη.



Συμμετείχε, επίσης, στην παράσταση “Ειρήνη”, του Αριστοφάνη (Δεκέμβριος 2009) στο Θέατρο ALTERA PARS, σε σκηνοθεσία Άννας Λάζου, στην παράσταση “Περιπέτεια στο βασίλειο των θεών”, της Χ. Κόλλια (Μάϊος 2010) που παίχτηκε στο Χειμερινό Δημ. Θέατρο Δήμου Ελληνικού σε σκηνοθεσία Όλγας Γκάτζιου και στην παράσταση “Γυναίκα Προμηθέας” – χοροθεατρικό δρώμενο (2010), που ανέβηκε στο Θέατρο στην Αθήνα και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, σε σκηνοθεσία Άννας Λάζου ως Ενδυματολόγος και αρμόδια για τον σχεδιασμό και την κατασκευή κοστουμιών.



Από το 2010 έως σήμερα έχει σταθερή συνεργασία ως ενδυματολόγος της θεατρικής ομάδας «ΔΡΥΣ» του Πανεπιστημίου Αθηνών και της ομάδας μελέτης αρχαίας όρχησης του θεάτρου «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ» με τη σκηνοθεσία της Άννας Λάζου. 


Χρησιμοποιεί υφάσματα μαλακά κι αέρινα, φιλικά στο σώμα, που τονίζουν τη θηλυκότητα.
Τα σχέδια της έχουν εικαστικές επιρροές και τεχνική προσαρμογής των αρχαιοελληνικών γραμμών σε μοντέρνα σχέδια που αναδεικνύουν τη θεατρικότητα του κάθε χαρακτήρα.
Οι τιμές είναι ιδιαίτερα προσιτές, αφού το κόστος στα περισσότερα κομμάτια κυμαίνεται από 18 έως 50 ευρώ. 



«Η πρώτη μου προσωπική συλλογή που παρουσιάζεται από 21 Νοεμβρίου 2011 έως και 4 Δεκεμβρίου 2011 στο parapera είναι μια απόπειρα θεατροποίησης του καθημερινού ενδύματος, εμπνευσμένη από τη σύγχρονη γυναίκα. Προσαρμοσμένη στην καθημερινότητά της, που απαιτεί να την υποστηρίξει μέσα από μια μεγάλη γκάμα ρόλων», αναφέρει η ίδια.






Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο 6944634624, να στείλετε μειλ, mary30fyllou@gmail.com, και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου