Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Zakworld - O πραγματικός κόσμος


Παράθυρο στο Παγκράτι

Η Ζακ αγαπούσε ανέκαθεν να σχεδιάζει κι από το 1997 κι ύστερα, άρχισε να βρίσκει τρόπους ώστε να μεταφέρει το σχέδιο και σε άλλες εφαρμογές, πέρα από την επιφάνεια του χαρτιού. Με την ενασχόλησή της να γίνεται όλο και πιο συστηματική, ξεκίνησε να συνδυάζει τα σχέδιά της με το ασήμι, κατόπιν δημιούργησε μια σειρά από κονκάρδες, καδράκια, κάρτες και τσάντες.

"Πινόκιο"

"Flowerhead boy"

"I have to draw myself"


Το 2007, ακολούθησε σπουδές εικονογράφησης και σκίτσου στη σχολή Ορνεράκη κι έκτοτε εργάστηκε αρκετά επάνω σε αφίσες, που της ανέθεσαν να επιμεληθεί. Όμως, αυτό που την ενδιέφερε πάντοτε ήταν να υλοποιήσει ιδέες για δικές της ιστορίες ή κόμικ, να εικονογραφήσει βιβλία που αγαπά. Σήμερα, μένει στο Παγκράτι, στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε, διατηρώντας εκεί και το δικό της εργαστήριο.


Εργαστήριο

Καραβόπανο και σχέδιο - 12 ευρώ

Καραβόπανο και σχέδιο - 12 ευρώ


Στο parapera ήρθε για πρώτη φορά φέτος τον Οκτώβριο και παρουσίασε τις δημιουργίες της: τσάντες από καραβόπανο, σχεδιασμένες με τον δικό της τρόπο, κονκάρδες και κοσμήματα ασημένια. Στα δικά της σχέδια πρωτοστατούν φιγούρες, που "προέρχονται από έναν κόσμο απολύτως πραγματικό", διευκρινίζει.



"Goldilocks"

Κάπου στο Μοναστηράκι


"Ο κόσμος που ζούμε εμείς, λέω πως είναι μη πραγματικός και τα ανθρωπάκια μου έρχονται για να ζήσουν  εδώ, μαζί μας". Ποιος είναι ο σκοπός τους, ποια είναι η ιστορία τους, το παρελθόν τους; "Παίρνουν σάρκα και οστά μέσω του σχεδίου κι ύστερα ακριβώς ξεκινάει η ιστορία του κάθενός", μας απαντά, "η ιστορία τους ξεκινάει από τον ερχομό τους στον μη πραγματικό κόσμο μας και μετά". Και τι θέλουν; Τίποτε δεν επιθυμούν; "Θέλουν μόνο να μας ακολουθούν", μα γιατί; "Έχεις ένα ανθρωπάκι πλάι σου την ώρα που λυπάσαι και προβληματίζεσαι, σκέψου το, δεν είναι όλα καλύτερα;" κι αντιστρέφει την ερώτηση.

Πάμε βόλτα;

Καλή σκιά έχεις βρει


Νώε, τι θα φάμε σήμερα;


Η Ζακ διατηρεί την σελίδα της στο etsy.com κι εκεί μπορούμε να δούμε μια ομάδα φωτογραφιών, με περαστικούς να συνοδεύονται από τα ανθρωπάκια της, περιμένουν δίπλα μας στο φανάρι, μας ακούν να βρίζουμε στο παραπάτημα, στο παγκάκι κάθονται μ' εκείνον να κοιμάται ή να ξαποσταίνει. Είναι τόσο εξωτικός ο κόσμος μας γι' αυτά κι επιμένουν να τον περιεργάζονται και να τον διασχίζουν. Κάποια φεύγουν κι επανέρχονται, επανεμφανίζονται στα ίδια μέρη, συνήθως, όμως, πληθαίνουν από τις νέες αφίξεις και διασταυρώνονται με μας και μεταξύ τους.

Επί δύο

Μετά το μολύβι


Και με το μάτι ανοιχτό

Τα νέα σχέδια που προκύπτουν και μεταφέρονται στις κατασκευές της Ζακ, καθώς και τις δραστηριότητες που αφορούν τις συμμετοχές της σε διάφορα παζάρια, μπορείτε να τα μαθαίνετε και από το προφίλ της στο flickr.com. Στο parapera, θα επανέλθει σύντομα κι ως τότε, μπορείτε να δείτε τις τσάντες της από κοντά, στο περίπτερο και την "Παρουσία" (Ιπποκράτους 76) της Γιάννας Σταθουλοπούλου.  


zakworld

Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με την ίδια, μπορείτε να καλέσετε στο 6981234332 ή να στείλετε mail στο zakorfebre@gmail.com.

(Οι λεζάντες που είναι εντός εισαγωγικών ανήκουν στην Ζακ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου