Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Emilia Boneli - Χρώματα και συνδυασμοί

 Η Αιμιλία Μπονέλη σπούδασε γραφιστική στη σχολή Δοξιάδη και για 25 χρόνια εργάστηκε στον χώρο της διαφήμισης. Παράλληλα, αγαπούσε τη μόδα και τις παγκόσμιες τάσεις που διαμορφώνονταν ανά εποχή, λάτρευε πάντοτε τα αξεσουάρ και τους ποικίλους συνδυασμούς χρωμάτων και υλικών. Με αυτές τις αφετηρίες, τα δύο τελευταία χρόνια ασχολείται και με το κόσμημα, στο οποίο συγκεράζει την εργασιακή της εμπειρία, την αγάπη της για το design και την χαρά της δημιουργικότητας, της χειροτεχνίας.



Στη συμβολή της οδού Καλλιδρομίου με την Εμμ. Μπενάκη, διατηρεί το δικό της στούντιο, μέσα στο οποίο ανακαλύπτουμε σειρές δώρων, τα οποία έπειτα από δική της μελέτη και σχεδιασμό κι αφού διαμορφώσει τα θέματά τους με κάρβουνο, ακρυλικά, τέμπερες, προκύπτουν συνεργασίες με εταιρείες, εκδοτικούς οίκους και ιδιώτες, που θέλουν να διαθέσουν δώρα με το δικό τους στίγμα, σε συνέδρια και εκδηλώσεις που διοργανώνουν. Σελιδοδείκτες, σημειωματάρια, φάκελοι, μπρελόκ και μαντήλια εμπλουτίζονται με τα σχέδιά της και γίνονται η σειρά Giving, της οποίας μερικά στοιχεία βλέπουμε στη σελίδα της εδώ.





Στα κοσμήματα Emilia Boneli, κυριαρχούν οι ημιπολύτιμοι λίθοι, για τους οποίους η δημιουργός απέκτησε γνώσεις σταδιακά, διαβάζοντας, μελετώντας και σε συνεργασία με τους επιλεγμένους προμηθευτές της. Κάθε χρόνο, πιστή στις επιταγές της μόδας, ξεχωρίζει τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα μεταβούν στις δικές της συνθέσεις, που φέτος ειδικά συνδυάζονται, κυρίως, με μέταλλα, όπως ο μπρούντζος, το ατσάλι, το αλουμίνιο. Δίπλα σε αυτά, έχει προστεθεί και το καουτσούκ, το δέρμα και η συνολική εικόνα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα από τα έντονα χρώματά της. "Η αρχή ήταν το χρώμα, οι ανταύγειες στο φως, οι ακανόνιστες φόρμες. Η γοητεία των ημιπολύτιμων λίθων", διευκρινίζει σχετικά με την επιλογή της αυτή. "Ως designer αναζητάς νέα δυναμική στα χρώματα, την απελευθέρωση της φόρμας, την αισθητική και την αρμονία", συνεχίζει.


"Η αναζήτηση  νέων εφαρμογών έκφρασης οδήγησε σε ιδιαίτερους συνδυασμούς και στυλιστικές εμπνεύσεις, που φιλοδοξούν να αναδείξουν την δική σας αισθητική και προσωπικότητα", γι' αυτό και μας παρουσιάζει τουλάχιστον τρεις διαφορετικές κολεξιόν τον χρόνο και έχει δημιουργήσει τις σειρές City, Lady, Sport και Tender. Στην τελευταία, βρίσκουμε "κοσμήματα μικρά, λεπτά, με συμβολισμούς και γούρια. Τρυφερά, κοριτσίστικα, με χρώματα καθαρά, ενισχύουν την εφηβική κομψότητα", μας λέει η ίδια, ενώ μερικά σχέδια μπορούμε να δούμε εδώ.


Η σειρά Lady, "σχεδιάστηκε για να βγάλει την αστική κομψότητα από τον συντηρητισμό" και οι συνδυασμοί τους "υπακούουν στα χρώματα των ημιπολύτιμων λίθων, που παιχνιδίζουν γοητευτικά στο φως", μας εξηγεί.


Στη σειρά City, η φιλοσοφία επικεντρώνεται στην άνεση που θέλουμε να νιώθουμε κατά την διάρκεια όλης της ημέρας, άλλωστε "η πόλη ποτέ δεν ησυχάζει, μαζί της κι εμείς", τονίζει η Αιμιλία Μπονέλη. "Αν οι απαιτήσεις σας συνοψίζονται στις φράσεις "θέλω να νοιώθω και να κινούμαι άνετα", "θέλω να φοράω ένα designer κομμάτι τόσο απλά όσο και ένα τζήν", τότε η σειρά city σχεδιάστηκε για εσάς", καταλήγει.


Η σειρά Sport αντικατοπτρίζει μια "δυναμική κομψότητα", που υπογραμμίζεται από ημιπολύτιμους λίθους και κυριαρχούν το δέρμα και ο μπρούντζος. Εδώ είναι ιδιαίτερα αισθητές οι καμπύλες γραμμές, αφού χρησιμοποιούνται οβάλ σχήματα και κύκλοι. "Ο κύκλος αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου σχήματα, καθώς συμβολίζει τις ατέλειωτες διαδρομές. Η αέναη κίνησή του, είναι το στοιχείο εκείνο που ενοποιεί όλες μου τις δημιουργίες συνολικά".


Στο parapera η Emilia Boneli έρχεται για να μείνει ως το τέλος Οκτωβρίου και φέρνει μαζί της προϊόντα όλων των προηγούμενων σειρών, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν επαναλαμβάνονται συχνά, καθώς η δημιουργός τους επιμένει στη μοναδικότητα του καθενός και προτιμά να τα διαφοροποιεί συνεχώς μεταξύ τους.


Δημιουργίες της μπορείτε να βρείτε στο Μουσείο Γουλανδρή και στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και για να επικοινωνήσετε μαζί της, μπορείτε να την καλέσετε στο 210 - 3836033 (στούντιο Καλλιδρομίου και Εμμ. Μπενάκη 114 ) ή να της στείλετε mail στο emiliaboneli@gmail.com. Eπισκεφθείτε και την σελίδα της emiliaboneli.com, για να περιηγηθείτε στον κόσμο των δικών της συνδυασμών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου