Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Catherine Wheel - Πλεκτά από την Κατερίνα Καρούμπα


Η Κατερίνα Καρούμπα γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα μέχρι το 2000, όπου δραστηριοποιήθηκε στην δημιουργία και κατασκευή του πλεκτού ρούχου. Τα τελευταία 10 χρόνια μένει στον Πόρο κι εκεί διατηρεί το ατελιέ της. "Έχοντας περισσότερο χρόνο και ηρεμία έκανα μια στροφή στα αξεσουάρ, γιατί μου πρόσφεραν ένα μεγαλύτερο πεδίο δημιουργίας", μας αναφέρει.





Για φέτος το χειμώνα, ολοκλήρωσε μια συλλογή, που την ονόμασε "Χίλια κομμάτια", μιας και "χίλια κομμάτια κόπηκαν, ενώθηκαν, συνδυάστηκαν σε μικρά και μεγάλα πατσγουορκ". Εσάρπες, κασκόλ και γάντια, κοσμήματα, μπουτονιέρες και τσάντες είναι κυρίως τα δημιουργήματα της Κατερίνας Καρούμπα, που έφερε μαζί της στο parapera.





Αγαπημένα της υλικά, είναι το μαλλί για την ευκινησία του, το δέρμα για την υφή του, τα διάφορα υφάσματα για το χρώμα και τα μοτιφ τους. "Μ’ αρέσει να ισορροπώ της δημιουργίες μου μέσα από τις αντιθέσεις, όπως την θαμπάδα του μαλλιού με την λάμψη που έχουν οι χάντρες, τις αντιθέσεις των υλικών των χρωμάτων, την διαφορετικότητα της υφής τους", μας τονίζει.




Τα πλεκτά Catherine Wheel θα είναι στο parapera ως τις 29 Οκτωβρίου κι αν θέλετε να δείτε περισσότερα για τις δημιουργίες της Κατερίνας Καρούμπα, μπορείτε να επισκεφθείτε το μπλογκ της, που το ενημερώνει αρκετά συχνά. Επικοινωνήστε μαζί της μέσω mail στο cwheelporos@gmail.com και στα εξής τηλέφωνα: 2298770801 και 6948757556.


3 σχόλια: