Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Κυριακή στα πανιά μας


Η Αθήνα ζυμώνεται με τ' απαραίτητα, μ' εκείνους που δουλεύουν ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις, η Αθήνα υπάρχει στις κατσαρόλες που ζεσταίνονται κι εκπνέουν στους υδρατμούς τους τις καταγωγές των μαγείρων.
Η Αθήνα ησυχάζει κι επωφελείται έξω κι από το σπίτι που τίποτε δεν μαγειρεύεται κι οι οσμές ανήκουν μονάχα στον δρόμο της πόλης. Θέλει κι η γειτονιά το χρώμα της και να μη φωνάζουν πολύ οι κουρτίνες του καθενός μας.
Η μαγιά της συλλογικής διάθεσης έχει ήδη συμπεριληφθεί σ' ένα σωρό δραστηριότητες και μπορείς να βρεθείς μ' ένα ταψί πατάτες λεμονάτες και λίγο κρασί στο Λουμπαρδιάρη, την Κυριακή στις 23 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι. Ή μπορείς να κουβαλήσεις στην πλάτη σου φίλους που φέρνουν τα δικά τους καλούδια, να μιλήσεις με τον κόσμο, να σου πεί ιστορίες για το Φιλόπαππο, το παλιό νταμάρι, την έλλειψη υδροδότησης, την εγκατάλειψή του.
Αυτήν την Κυριακή, θα μαζευτούν πολλοί φίλοι του λόφου, θα είναι εκεί και οι Lunch Street Party, γείτονες από το Θησείο και τα Πετράλωνα, παιδιά από το Πάντειο, περαστικοί από τον Ν. Κόσμο και την Καλλιθέα, Κουκακιώτες και όλοι οι ακόλουθοι της Συντονιστικής Επιτροπής του Φιλοπάππου.
Τα ζητήματα είναι πολλά κι αφορούν και τα 700 στρέμματα του λόφου, αυτήν την Κυριακή όμως, θα μιλήσουμε για το καφενείο του Λουμπαρδιάρη, για τον  Πικιώνη και το έργο του, θα καθαρίσουμε και θα διορθώσουμε ό,τι μπορούμε, θα φέρουμε τα φαγητά μας, γάντια, σακκούλες, σαπούνια πράσινα ή το μουσικό μας όργανο και θα συναθροιστούμε στο αποτέλεσμα.
Έχουμε ανάγκη να βρεθούμε σε πολλά μονοπάτια και διαδρομές και να βρούμε την μεθεπόμενη Κυριακή το γρασίδι ευπρόσδεκτο και περιποιημένο, χρειαζόμαστε ένα λιτό και τίμιο καφενείο και τρεχούμενο νερό, χρειαζόμαστε τόπους απόδρασης που να βρίσκονται δίπλα μας και τόσο κοντά στο μετρό. Έχουμε ανάγκη να σκεφτούμε περπατώντας σ' ένα περιβάλλον που θα επιτρέπει στην ευφορία μας να εκδηλωθεί.

Σημειώστε την έκθεση του Μουσείου Μπενάκη για το έργο του Πικιώνη, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο και θα συνεχιστεί ως τα μέσα Μαρτίου, η επίσκεψη είναι επίκαιρη, περισσότερο από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου