Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Οι μουσικές ενσαρκώνονται - Βενετία Ιωακείμ

Βενετία Ιωακείμ μετά μουσικής και κοριτσιών που δολοφονούν - με το βλέμμα
Η Βενετία Ιωακείμ γεννήθηκε στην Αθήνα και παράλληλα με τα οικονομικά και την διοίκηση επιχειρήσεων ξεκινά σπουδές στη μόδα, σεμινάρια φωτογραφίας και μαθήματα δημιουργίας κοσμήματος. Με πολυσχιδείς επιρροές στο ενεργητικό της, δημιουργεί ρούχα με βαμβακερά υφάσματα, λύκρα, αλλά και λινά σε έντονες ή γήινες αποχρώσεις. Το μαύρο πρωτοστατεί σε αρκετά σύνολα ή ενυπάρχει ως χαρακτηριστική λεπτομέρεια ανάμεσα στους χρωματικούς συνδυασμούς που επιδιώκει και για φέτος το καλοκαίρι. Τολμηρά ανοίγματα στο πλάι, αιχμηρές αντιθέσεις χρωμάτων και διάθεση ηλεκτρισμένη από τις μουσικές που αγαπά να ακούει, προσδιορίζουν το ύφος της Βενετίας Ιωακείμ, που προτιμά να επιλέγει ανατρεπτικές πρώτες ύλες για τα δικά της σχέδια.

60 feet tall - The Dead Weather

Sixteen - Iggy Pop
Οι παρουσιάσεις των συλλογών της εμπλουτίζονται με την συνεργασία νέων καλλιτεχνών της πόλης, που προσδίδουν  μια εικαστική νότα στις φωτογραφίσεις των ρούχων της και με την επιλογή όμορφων καθημερινών προσώπων, που αναλαμβάνουν τον ρόλο του μοντέλου, προτείνεται από την ίδια ένας εναλλακτικός τρόπος για την προώθηση της δουλειάς της. 

The Lisbon Maru - Fuck Buttons
Τα ρούχα που σχεδιάζει η Βενετία Ιωακείμ, αναπαράγονται λίγες έως και ελάχιστες φορές, "δύο ως δέκα κομμάτια το πολύ", όπως τονίζει η ίδια, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της φιλοσοφίας που πλαισιώνει την εργασία της: την μοναδικότητα του ρούχου αφενός κι αφετέρου την προσιτή τιμή του προϊόντος. 

If  I Know You - The Presets
Ανάμεσα σε όλα αυτά, η μουσική αλληλεπριδρά με τις υπόλοιπες αφορμές της έμπνευσής της και πολύ συχνά την συναντάμε σε μπαρ της Αθήνας να παίζει τις δικές της επιλογές, αποφεύγοντας τις εφήμερες λάμψεις της νυχτερινής Αθήνας, σε περιβάλλοντα που μας παρακινούν να παίξουμε και να υποδυθούμε ρόλους, διατηρώντας ένα έμφυτο στυλ που επιτρέπει πολλούς πειραματισμούς. Πολύ συχνά, άλλωστε, τιτλοφορεί τα φορέματά της με μουσικές ή ονόματα συγκροτημάτων κι ύστερα τα φοράει σε χαρακτήρες που κρατούν μαχαίρι ή ένα μαντήλι που καλύπτει τα μάτια και ξεκινά αφηγήσεις που ράβονται με επιμέλεια, τελειοποιούνται με προσοχή και παίρνουν το δικό τους όνομα. 

Touch Too Much - AC/DC

Έτσι, φέτος το καλοκαίρι, τα "δολοφονικά κορίτσια" της Βενετίας Ιωακείμ περιμένουν να ενσαρκωθούν και να γίνουν ηρωίδες σε ιστορία περιπέτειας και θα τα βρούμε σε επιλεγμένα καταστήματα, που αναφέρονται στη σελίδα της εδώ. Στις 15 και 16 Απριλίου θα την βρούμε στο Tranzistor bistrotheque, όπου διοργανώνει το east-er independent market και το βράδυ του Σαββάτου θα παίξει μουσική για το πάρτυ που θα κλείσει το γεγονός. 

Telephone-Black Angels
Σάββατο 16 Απριλίου, Τρανζίστορ, Πρωτογένους 11, Ψυρρή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου