Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Μαρία Βασιλάκη - Συνθέσεις υφασμάτων


things to love στο parapera
Η Μαρία Βασιλάκη μεγάλωσε στην Πάτρα, σπούδασε και έζησε αρκετά χρόνια στη Αθήνα και τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στην Πάτρα. Ασχολήθηκε, αρχικά, με την σκηνογραφία, το θέατρο και τη μουσική, πάντα όμως την ενδιέφεραν οι διάφορες κατασκευές που εμπεριείχαν την χρήση υφασμάτων. Έτσι, άρχισε να φτιάχνει τσάντες, φωτιστικά, μικροέπιπλα, ειδικές κατασκευές και να συλλέγει πεταμένους καναπέδες, που  κατόπιν και μεταποιούσε.

μια μικρή κυρία

μια σαλοπέτα για το πρωί

λεπτομέρεια στην τσέπη του αγοριού

Οι δημιουργίες της ντύνονται με το μοτο things to love, γιατί η Μαρία ό,τι κάνει το αγαπάει και θέλει να το μετατρέψει σε αντικείμενο πόθου.


βλέπω όνειρα με γαλάζια δάση


θήκες για τα απαραίτητα

πράσινη έξοδος για το απόγευμα

Με αφορμή τον ερχομό της μικρής της Φωτεινής, τα τελευταία δυο χρόνια ασχολείται, κυρίως, με τον σχεδιασμό και την κατασκευή παιδικών ρούχων. Η ίδια λέει: "Όταν γέννησα την κόρη μου άρχισα να ψάχνω ρούχα για μικρά παιδιά που να είχαν φαντασία, να είναι οικονομικά και σε καλή ποιότητα, έτσι αποφάσισα να τα φτιάχνω μόνη μου. Αυτό έφερε στο φώς ένα πάθος που, φαίνεται, οτι το είχα πάντα".

Στόχος της Μαρίας Βασιλάκη είναι να μπορεί να συνδυάζει καλά υλικά, αισθητική και προσιτές τιμές. Τα παιδικά ρούχα της, χαρακτηρίζονται για την ποικιλία μοτίβων και χρωμάτων, καθώς και για την εξαιρετική επιμέλεια κατασκευής τους, αφού ακόμη και τα κρυφά σημεία τους, οι φόδρες και οι εσωτερικές ραφές αποτελούν στοιχεία, που θα μπορούσε κανείς να τα θεωρήσει ως φανερά. Επιπρόσθετα, αυτή η ποιότητα συνοδεύεται όντως από μία γκάμα χαμηλών τιμών, που κυμαίνεται από 15 εως 40 ευρώ. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι από 100% βαμβάκι , ενώ τα υφάσματα τα συλλέγει από τα ταξίδια της σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, στην Αργεντινή, τη  Λατινική Αμερική, το Βερολίνο, το Λονδίνο.

χρώματα και σχήματα σε σύνθεση
Ενθουσιάζεται όταν σε αυτά τα ταξίδια βρίσκει παλιά υφάσματα του 60'-70' και τα επαναχρησιμοιεί, δίνοντάς τους μια καινούργια ζωή και μια παιδική νότα. Το καλύτερο στάδιο της δημιουργίας, όπως η ίδια μας αναφέρει, είναι το αυτό στο οποίο συνθέτει τα υφάσματα που έχει μπροστά της. Εκείνη τη στιγμή ένας χορός από σχέδια και φόρμες κάνουν πρόβες για το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο κάθε φορά είναι διαφορετικό. Άλλωστε, δεν δουλεύει με πατρόν και έτσι οι μικροί ήρωες φοράνε πάντα κάτι μοναδικό. Το κάθε ρούχο το αντιμετωπίζει σαν μια ξεχωριστή κατασκευή, αφοσιώνεται πλήρως σε αυτό και στόχος της είναι το τελικό αποτέλεσμα "να σου γεμίζει το μάτι".


μ' αρέσει να παίζω σε αγρούς με λουλουδάκια

Ρούχα και αντικείμενα της Μαρίας Βασιλάκη μπορεί κάποιος να βρεί στην προσωπική της σελίδα στο facebook, και, σύντομα, στο site της.  Συνειδητά επιλέγει να μην  δίνει τις δικές της δημιουργίες σε καταστήματα, για να μην ανέβει η αξία των προιόντων της.

Στο Parapera θα είναι από τις 04 εως  τις 16 Ιουλίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου