Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Παρουσίαση του βιβλίου "Το καλοκαίρι του Ευκλείδη"Η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου παρουσιάζει το πιο πρόσφατο βιβλίο της από τις εκδόσεις Οσελότος,  "Το καλοκαίρι του Ευκλείδη", μία νουβέλα για τα καλοκαίρια της δεκαετίας του '80, στην αυλή του parapera, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.

"Τα καλοκαίρια της δεκαετίας του '80 διαρκούσαν τρεις ολόκληρους μήνες. Είχαν παιδιά που παραθέριζαν με τον παππού και τη γιαγιά στο χωριό, γιατί οι γονείς εργάζονταν. Είχαν παγωτό ξυλάκι με επικάλυψη που δεν ήταν σοκολάτα. Είχαν μπάνια πρωί και απόγευμα. Είχαν γάιδαρο, κατσίκα και κότα. Είχαν ηλεκτρονικά στο καφενείο, που δούλευαν με πενηντάρικο και λεβιέ, όχι με οθόνη touch screen και €. Το Καλοκαίρι του Ευκλείδη είναι ένα από αυτά."

Λίγο μετά την δύση του καλοκαιριού και με τους ρυθμούς της πόλης να χορεύουν ξανά, Το καλοκαίρι του Ευκλείδη σαλπάρει επίσημα στην αυλή του parapera, κάτω από τον ίσκιο της συκιάς που μόλις έριξε τα σύκα της κι ανάμεσα σε πικροδάφνες, μυρωδικά κι Ευκλείδεια θεωρήματα που δεν αποδεικνύονται. Η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου και οι εκδόσεις Οσελότος γιορτάζουν μαζί μας την έναρξη του parapera, έπειτα από τις διακοπές του Αυγούστου και λίγο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, θέλοντας να παρατείνουν τα αρώματα του καλοκαιριού. Τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας και μασουλάμε παστέλια, διαβάζουμε για τα καλοκαίρια μιας άλλης γενιάς, βοηθώντας μας να διατηρήσουμε αυτό της δικής μας.

Στον κήπο του parapera, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, σας περιμένουμε με ένδυμα θερινό.1 σχόλιο:

  1. Is it also possible to have a version in English please? I will be heading down your way soon and really want to promote your place to my other English speaking friends here in Athens.
    Thanks
    :0)

    ΑπάντησηΔιαγραφή