Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΜιςΤουΝου - Ταξιδιωτικά κοσμήματα



Η ΜιςΤουΝου γεννήθηκε από τις ιστορίες των παράλιων προσφυγικών συνοικιών της Χαλκίδας, έγινε ψευδώνυμο στα μονόστηλα μιας ευβοιώτικης εφημερίδας, ύστερα μετακόμισε στον τίτλο ενός μπλογκ κι από το 2007 επιστεγάζει τα Κοσμήματα του Δρόμου.



Η Άρτεμις Μαρμαρινού, που κρύβεται πίσω από τις δημιουργίες της ΜιςΤουΝου, σπούδασε θέατρο, παρακολούθησε μαθήματα πιάνου και βιολοντσέλου από μικρή ηλικία και τα τελευταία χρόνια κατοικεί στην Αθήνα, όπου διατηρεί το εργαστήριο των κοσμημάτων της.



Δημιουργεί κοσμήματα με πηλό και χαρτοπολτό, πλάθοντας και συνδυάζοντας φόρμες, που ύστερα χρωματίζονται και γίνονται μέρος ποικίλων συνθέσεων με ανομοιογενή υλικά, όπως το ξύλο, οι ημιπολύτιμες πέτρες, τα νήματα όλων των ειδών, το ατσαλόσυρμα. Σε παλιότερες συλλογές κυριαρχούσε και το ύφασμα, το οποίο με την σειρά του χρειάστηκε να το ράψει, να το κεντήσει, να το πλέξει,σύντομα, όμως, γεννήθηκε η ανάγκη για στοιχεία συγκεκριμένου θέματος, κάτι που ικανοποιήθηκε από το πλάσιμο του πηλού και του χαρτοπολτού.


Σήμερα, η ΜιςΤουΝου προτιμά να ζωγραφίζει τα κοσμήματά της και να διηγείται ιστορίες των δρόμων και των ανθρώπων που τους διασχίζουν, συμπεριλαμβάνοντας στις συνθέσεις της σύμβολα που ανήκουν στο συλλογικό αρχείο της μνήμης: ψάρια, φίδια, λουλούδια, δεκάρες και καραμέλες, χρυσόμυγες και σκαθάρια, πιόνια, υδρόγειοι, αεροπλάνα, δάκρυα και φύλλα.




Θα βρούμε τα Κοσμήματα του δρόμου στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς), στο Μουσείο Ηρακλειδών, στα Artshops του Ιανού, στην Γκαλερί Τεχνοχώρος , στο "Φίλων Δώρημα" (Μοσχάτο), στο "tholos" (Πάργα), στην "Παπαρούνα" (Αιγάλεω) και σε επιλεγμένα καταστήματα.









Από το 2008 και μετά, τα Κοσμήματα του δρόμου συμπληρώνονται με τα Ταξιδιωτικά κοσμήματα, τα οποία με ένα κόκκινο αεροπλάνο διανύουν ποικίλες διαδρομές, που από υδρόγειο σε υδρόγειο μεγαλώνουν ή μικραίνουν, παίρνουν ονόματα επιθυμιών κι αισθήσεων, δίπλα στη Βιέννη η Προσμονή, κάτω από το Μόντρεαλ η Περιπλάνηση και δυτικά το Πανηγύρι.


Η ΜιςΤουΝου είναι ξανά στο parapera από τις 10 Σεπτεμβρίου μαζί με τις δημιουργίες της και τις υδρογείους που θα αναχωρούν από το νούμερο 61 της Αχαρνών.Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με την ίδια, μπορείτε να στείλετε mail στο mistounou@gmail.com ή να την καλέσετε στο 6947698883 και στην σελίδα της, που ετοιμάζεται προσεχώς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου