Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Χειρο...τέχνημα - Γεωργία Παραθύρα



Η Γεωργία Παραθύρα, είναι ξανά  στο parapera για να δοκιμάσει πάλι $την αμεσότητα της λιανικής πώλησης. Στο δικό της περίπτερο, που συν-πλαισιώνεται από την Παυλίνα Δημητροκάλη και το "ouph", έστησε έναν ολόκληρο κόσμο από χώμα και νερό, κεραμικά στοιχεία και χειροτεχνήματα από παπιέ μασέ, σπίτια που ζωντανεύουν μπροστά από λίγο φως, καράβια και χαρταετούς, φιγούρες γλυπτές που ετοιμάζονται να κάνουν την βουτιά τους.


Πάνω στην πόρτα θα βρεις και το κλειδί

Αναχωρήσεις για κάποιον Αύγουστο
Αφού σπούδασε ζωγραφική και συντήρηση ζωγραφικών έργων στο Κόμο της Ιταλίας, στην Academia di belle arti "Aldo Galli" , το 1995, έμεινε στην Ιταλία για να εργαστεί ως Συντηρήτρια έργων τέχνης κι  επέστρεψε το 2003 στην γεννέτειρά της, την Αθήνα. Εδώ, παράλληλα με την επαγγελματική της σταδιοδρομία, οργάνωσε και το εργαστήριό της, στην γειτονιά που μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα, την Ηλιούπολη και μπήκε σε μια πορεία μέσω της οποίας η ενασχόληση με την ζωγραφική και την χαρακτική εμπλουτίστηκε με την κατασκευή κοσμήματος και τις δυνατότητες του ασημιού. 
Ταχύρρυθμη επιστροφή στην μνήμη
Από το 2010 κι έπειτα, γοητεύτηκε ιδιαίτερα από τον πηλό, μιας και δεν σταμάτησε να ψάχνει για νέα υλικά και υφές. Στο craftit της Ν. Ερυθραίας, άρχισε μαθήματα κεραμικής, που τα συνεχίζει μέχρι και σήμερα και, κατόπιν, ενσωμάτωσε στις συνθέσεις της τον χαρτοπολτό, που τον αγάπησε εξίσου.

Μικρές κοιλότητες
"Η άμεση επαφή με το κοινό, η αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων προεκτείνει τις δυνατότητες της συναλλαγής που μπορεί να υπάρξει ανάμεσα σε ένα αντικείμενο και τους αποδέκτες του", αναφέρει η ίδια, αφού μας ανακοίνωσε περήφανη πως μόλις απέκτησε τον δικό της φούρνο. "Όλες οι ιδέες και τα πειράματα, θα μπορούν να δοκιμαστούν πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο εύκολα. Σκέφτομαι κάτι και μπορώ να το υλοποιήσω, να το δω μπροστά μου". Ό,τι κατασκευάζεται από τα χέρια της απευθύνεται σε όλους, μιας κι αυτό είναι το βασικό της μέλημα: να γίνουν οι δημιουργίες της ένα μέσο επικοινωνίας με τον κόσμο, που τον προσκαλεί σε τοπία φαντασίας, χρωμάτων και παραμυθιών.
Και κατοικίες ανισοϋψείς
"Την Αθήνα την θεωρώ φανταστική πόλη και δεν υποστηρίζω τους διαχωρισμούς ανάμεσα στα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα που κάποιοι θέλουν να αρθρώσουν για τις γειτονιές και τις περιοχές που την απαρτίζουν". Θα είναι, λοιπόν, στο parapera, από τις 03 Οκτωβρίου και για δύο εβδομάδες, απλώνοντας σβούρες που κεντρίζουν την παιδική μας εποχή, κυρίες που φορούν τα μπανιερά τους, πολυκατοικίες προικισμένες με φωτεινά χρώματα, μικρά χρηστικά αντικείμενα που ξεκινούν από 10 ευρώ και καταλήγουν ως τα 40 ευρώ.


"Το σπίτι μου είναι αυτό με την μπλε στέγη"
Το "Χειρο...τέχνημα" θα βρίσκεται μόνο στο parapera, ανοίγοντας πανιά για τα επόμενα παζάρια, για ενδιαφέροντες χώρους ή καταστήματα κι αν θελήσετε να επικοινωνήσετε με την ίδια την δημιουργό του, μπορείτε να στείλετε mail στο g.parathyra@gmail.com ή να τηλεφωνήσετε στο 6946142045.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου